Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Genel af çıkacak (Adalet Bakanı Tunç’tan yeni yıl açıklaması! ‘Demokratik, kuşatıcı, sivil bir anayasaya kavuşma’ mesajı) mı?

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç,

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Ülkemizi darbe anayasasından kurtararak, insanı önceleyen, demokratik, kuşatıcı, sivil bir anayasaya kavuşması için çalışmalarımızı daha da yoğunlaştıracağız.” ifadelerini kullandı. Genel af çıkacak mı?

Adalet Bakanı Tunç'tan yeni yıl açıklaması! 'Demokratik, kuşatıcı, sivil bir anayasaya kavuşma' mesajı

2024 yılında Genel af çıkacak (Adalet Bakanı Tunç’tan yeni yıl açıklaması! ‘Demokratik, kuşatıcı, sivil bir anayasaya kavuşma’ mesajı) mı?

  • Adalet Bakanı Tunç, yeni yıl mesajında, asrın felaketi 6 Şubat depremlerinin ardından depremzedelerin yaralarını sarmaya, yıkılan şehirleri yeniden imar ve inşa etmeye devam edeceklerini belirtti.
  • Milletin birlik ve beraberliğine kasteden şer şebekeleri ve terör örgütleriyle mücadeleden asla taviz vermeden yeni yılda da milletin huzuru ve ülkenin güvenliği için çalışmayı sürdüreceklerini aktaran Tunç, başta Filistin olmak üzere mazlum coğrafyalarda zulümlerin son bulması için her zaman hakkaniyet ve adaletin savunucusu olacaklarını kaydetti.
  • Hukukun üstünlüğünü koruyacak, adalete olan güveni daha da arttıracak, temel hak ve özgürlükleri, insan onurunu en üst seviyede tesis edecek düzenlemeleri hayata geçirmeye devam edeceklerini belirten Bakan Tunç, şu ifadeleri kullandı:

“Ülkemizi darbe anayasasından kurtararak, insanı önceleyen, demokratik, kuşatıcı, sivil bir anayasaya kavuşması için çalışmalarımızı daha da yoğunlaştıracağız. Gururla kutladığımız Cumhuriyetimizin 100. yılını geride bırakırken, ikinci yüzyıl Türkiye Yüzyılı olacak ve bu yüzyılın aynı zamanda adaletin yüzyılı olması için tüm gayretimizle çalışacağız.”

8. YARGI PAKETİ SON DURUM 📍 Mahkumlara AF çıkacak mı, GENEL AF var mı? Yeni yargı paketi içeriği ve maddeleri…

Yeni yargı paketi çalışmalarında sona gelimek üzere! Paket içerisinde mahkumlara af olup olmadığı ise bir başka detay. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, paketin 60’tan fazla maddeden oluştuğunu ve yenilerin eklenebileceğini belirtmişti. Gözler 8. yargı paketinin yürürlüğe gireceği tarihte! Peki, yeni yargı paketi ne zaman çıkıyor, maddeleri neler?

8. YARGI PAKETİ SON DURUM 📍 Mahkumlara AF çıkacak mı, GENEL AF var mı Yeni yargı paketi içeriği ve maddeleri...
8. yargı paketi için gözler Adalet Bakanlığı’ndan gelecek son dakika açıklamalarına çevrilmiş durumda. Paket içerisinde kadınlara yönelik bir dizi düzenleme yer alırken, mahkumlara dair de yeni kararlar bulunuyor. İşte, 8. yargı paketi içeriği ve detaylar…
8. YARGI PAKETİ SON DURUM
8. YARGI PAKETİ SON DURUM
Yargı paketinin yaklaşık 3-4 aydır çalışmalarının sürdüğünü belirten Bakan Tunç’un açıklamalarına göre 8. yargı paketinin ocak ayında çıkması bekleniyor.
AF ÇIKACAK MI
AF ÇIKACAK MI?
Yargı paketi çalışmalarında sona gelindi. Ancak Bakan Tunç, yeni yargı paketinde “genel af”ın bulunmadığını vurgulayarak, “Afla ilgili bir husus gündemde değil şu anda.” dedi.
YENİ YARGI PAKETİ İÇERİĞİ
YENİ YARGI PAKETİ İÇERİĞİ“
Yargı Hizmetlerinin Etkinliğinin Artırılması Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklif Taslağı”nda şu an itibarıyla 67 madde bulunuyor.
İşte içeriği:* 24 Ocak 2024 tarihi itibarıyla evlenen kadınlar, eşinin soyadı yerine artık yalnızca kendi soyadını taşıyabilecek.* Anneye, baba ile çocuk arasındaki soybağının reddi davasını açma imkânı tanınacak.* Çocuk evlat edinenlerin adları, evlatlığın kimliğine ana ve baba adı olarak yazılabilecek.*
1 Nisan 2024 tarihinden sonra verilen hükmün açıklanmasının geri bırakılması (HAGB) kararlarına karşı istinaf mahkemesine başvurulabilecek.* Hapis cezası gerektiren suçlarda ön ödeme miktarının hesaplanmasında bir gün karşılığı olarak belirlenen 30 TL, 100 TL’ye yükseltilecek.* Doğrudan verilen adli para cezalarında kesinlik sınırı 3 bin TL’den 15 bin TL’ye çıkarılacak.* Hükümlünün koşullu salıverilme süresinin beşte birini denetimli serbestlikte geçirmesi sağlanacak. Böylelikle, her hükümlü cezasının en az yüzde 40’ını cezaevinde çekecek.* Denetimli serbestlik süresi 3 yılla sınırlandırılacak.* Hükümlülerden 0-6 yaş grubunda çocuğu bulunan kadınlar, maruz kaldığı ağır bir hastalık, engellilik veya kocama nedeniyle hayatlarını yalnız idame ettiremeyenler ve 70 yaşını bitirmiş olanlar, koşullu salıverilme için cezaevlerinde geçirmeleri gereken sürenin beşte üçünü ceza infaz kurumlarında geçirmeleri halinde denetimli serbestlikten yararlanabilecek.* Kadına şiddetle mücadele kanununda düzenlenen zorlama hapsine itiraz yoluna ilişkin düzenleme yapılacak.