Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

EYT’lilere bir müjde daha! Ödeme yapmayacaklar

Emekli aylığına hak kazanan EYT’liler

Emekli aylığına hak kazanan EYT’liler için iyi haber geldi. Onlar da ev hanımı, şehit yakını, işsiz, gaziler gibi emlak vergisi muafiyetinden yararlanmaya başlayacak. Brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek meskene ait vergi oranı sıfır olarak uygulanacak

EYTlilere bir müjde daha Ödeme yapmayacaklar
Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) yasasından yararlanarak emekli aylığına hak kazanan EYT’liler de ev hanımı, şehit yakını, işsiz, gaziler gibi emlak vergisi muafiyetinden yararlanmaya başlayacak.
EYTlilere bir müjde daha Ödeme yapmayacaklar
Bu yıl emekli olanlar, aylık bağlanan tarihi izleyen yıldan itibaren indirimli emlak vergisi ödeyecek. Brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek meskene ait vergi oranı sıfır olarak uygulanacak.
EYTlilere bir müjde daha Ödeme yapmayacaklar
Sabah’tan Hazal Ateş’in haberine göre; emlak vergisi muafiyetinden yararlanmak isteyenlerin belediyelere başvuruda bulunması gerekiyor. Gelir getirmeyen arsa, arazi, işyeri sahibi olan da indirimli vergi oranından yararlanılabilir
EYTlilere bir müjde daha Ödeme yapmayacaklar
Evini kiraya verip kirada oturan da bu haktan yararlanabilir. Emekli olup sürekli ikâmet edilen tek bir yazlık için vergi verilmiyor.
EYTlilere bir müjde daha Ödeme yapmayacaklar
Bu yıl emekli olan EYT’liler, bu yılki menkul sermaye iradı gelirleri 150 bin lirayı aşmamak şartıyla gelecek yıldan itibaren emlak vergisi muafiyetinden yararlanacak. EYT’lilerin emlak vergisine yönelik sorularının yanıtları şöyle:
Yazlık ev için de vergi muafiyeti var mı
Yazlık ev için de vergi muafiyeti var mı? Tek mesken için emlak vergisi muafiyeti uygulanıyor. Yazlık evini sürekli kullanan (ikamet zorunlu) muafiyeti bu evi için kullanabilir ancak başka bir evi varsa orası için yararlanamaz.
Emlak vergisi değeri nasıl hesaplanıyor
Emlak vergisi değeri nasıl hesaplanıyor? Dört yılda bir takdir komisyonlarınca belirleniyor. Geçen yıl takdir komisyonları 2022-2025 yıllarında geçerli sayılacak değerleri belirledi.