Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

EYT’liler dikkat! Hem zam hem çifte ikramiye!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesinin

Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesinin resmen hayata geçirilmesiyle 2 milyonu aşkın kişiye emeklilik yolu açıldı. SGK çalışanları gece gündüz demeden EYT müracaatında bulunanların dosyalarını inceleyip karara bağlanıyor. Emeklilik için başvuran yaklaşık 1.8 milyon EYT’linin büyük kısmının işlemleri tamamlandı. Kalanlar da birkaç hafta için de tamamlanmış olacak. Emekli zammı Temmuz 2023’te refah payı ile belirlenecek.

EYT’liler dikkat! Hem zam hem çifte ikramiye! - Resim: 1

Emeklilik için başvuran yaklaşık 1.8 milyon EYT’linin büyük kısmının işlemleri tamamlandı. Kalanlar da birkaç hafta için de tamamlanmış olacak.

EYT’liler dikkat! Hem zam hem çifte ikramiye! - Resim: 2

Emeklilik için başvuran EYT’liler işlemleri bittiğinde geçen süredeki tüm ödemeleri toplu olarak alabiliyor. Böylece parasal anlamda bir hak kaybı yaşamıyorlar. Örneğin Mart ayında başvuran bir EYT’liye Nisan ayından itibaren biriken tüm ödemeler toplu olarak yapılıyor. Emekli aylıkları başvurulan aydan sonraki ay başından itibaren hesaplanmaya başlıyor.

EYT’liler dikkat! Hem zam hem çifte ikramiye! - Resim: 3

ÇİFT ÖDEME ALACAKLAR

EYT’liler açısından aylık dışında bir başka ödeme ise bayram ikramiyeleri oldu. Nisan ayında Ramazan bayramı ikramiyesi emeklilere ödenirken Haziran ayında da Kurban bayramı ikramiyesi ödenecek.

EYT’liler dikkat! Hem zam hem çifte ikramiye! - Resim: 4

Emekliler bu ikramiyeleri alırken başvuru tarihine göre bazı EYT’liler her iki ödemeyi bazıları ise sadece Kurban bayramı ikramiyesini alabilecekler.