Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

En düşük memur maaşı ne kadar olacak? Net 22 bin TL mi 17 bin TL mi? İletişim Başkanlığı son noktayı koydu

Cumhurbaşkanı Erdoğan temmuz ayı

Cumhurbaşkanı Erdoğan temmuz ayı itibariyle en düşük memur maaşının 22 bin TL olacağını duyurmuştu. Dün bir televizyon kanalında 22 bin TL’nin brüt miktar olduğu, net miktarın aslında 17 bin TL olduğu kaydedildi. Bu iddia sonrası sosyal medya bir anda karışırken İletişim Başkanlığından konuya ilişkin açıklama geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta HAK-İŞ Genel Kurulu’nda yaptığı açıklamada yapılacak düzenlemeyle birlikte temmuz ayında en düşük memur maaşının 22 bin lirayı bulacağını söylemişti. Ancak temmuz ayı için 22 bin TL olarak duyurulan en düşük memur maaşının brüt tutar olduğu, net miktarın 17 bin TL olacağı iddia edildi.

En düşük memur maaşı ne kadar olacak? Net 22 bin TL mi 17 bin TL mi? İletişim Başkanlığı son noktayı koydu - Resim : 1

İddia A Haber’e bağlanan Sosyal Güvenlik Uzmanı Muhammet Bayram tarafından ortaya atıldı. Sonrasında ise sosyal medyada hızla yayıldı.

Günün ilerleyen saatlerinde kanala tekrar bağlanan Bayram, bir hata olduğunu söyleyerek, “Temmuz ayında en düşük memur maaşı net 22.000 TL olacak” dedi.

En düşük memur maaşı ne kadar olacak? Net 22 bin TL mi 17 bin TL mi? İletişim Başkanlığı son noktayı koydu - Resim : 2

İletişim Başkanlığı, sosyal medyada yer alan, “Temmuz ayında en düşük memur maaşının net 17 bin lira olacağı” iddiaları sonrası Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’ni devreye sokarak konuyu ele aldı.

“EKONOMİST, YAYIN SIRASINDA SEHVEN SÖYLEDİ”
Merkez, televizyon kanalına konuşan Çalışma Ekonomistinin, en düşük memur maaşının brüt 22 bin lira olacağını sehven söylediğini aktarırken iddiaların asılsız olduğu belirtildi.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI NET 22 BİN LİRA OLACAK
Açıklamada, “️Temmuz’da en düşük memur maaşı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın belirttiği üzere net 22 bin lira olacaktır” ifadeleri kullanıldı.