Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Elinde gram altını olan yaşadı! Dünya altın konseyi öyle bir rakam verdi ki… 100 dolar düşse bile…

Ons altın, Amerikan Merkez
Elinde gram altını olan yaşadı! Dünya altın konseyi öyle bir rakam verdi ki... 100 dolar düşse bile...

Ons altın, Amerikan Merkez Bankası’nın (Fed) faiz kararının ardından son üç ayın en düşük düzeyine ulaşırken, dolar/Türk Lirası da azalış eğilimine girdi. Gram altın fiyatı bu değişimle zirveden çekilmiştir. ‘Altın fiyatları azalacak mı, yoksa artacak mı?’ diye merak edenler, uzman görüşlerini araştırırken Dünya Altın Konseyi’nden önemli bir duyuru geldi.

Amerikan Merkez Bankası’ndan (Fed) gelen taze işaretler, ons altın üzerindeki baskıyı sürdürüyor. Fed en son para politikasını sıkılaştırmaya devam edeceğini ve yıl sonuna kadar iki faiz artışı olabileceğini belirtmişti. Bir süre boyunca yatay bir seyir izleyen ons altın fiyatı, bu gelişmenin ardından son üç ayın en düşük seviyesini gördü. Ons altın fiyatı bugün 1970 dolar seviyelerinde bulunmaktadır.

ALTIN İÇİN 2 HAFTALIK UYARI

Analistler, Fed’in Temmuz ayında yüzde 72 oranında fiyatlanan 25 baz puanlık bir faiz artışı yapma olasılığının, altın fiyatındaki güçlü toparlanmayı engellediğini belirtiyorlar. Marex’in metal analisti Edward Meir, altın fiyatının gelecek 2 hafta boyunca 1.931-2.000 dolar aralığında dalgalanmaya devam edeceğini ifade etti.

2-010.jpg

GRAM ALTIN FİYATI AZALIYOR

Gram altın fiyatı, dolar/Türk lirası kurundaki artıştan destek alarak 1.498 liraya çıkmış ve rekor kırmıştı. Ancak, Fed’in faiz kararı sonrasında tarihi zirvelerden düşen dolar kuru ve ons altındaki düşüş, gram altın fiyatını da düşürdü. Hafta sonunda serbest piyasada altın fiyatları kırmızı bölgedeyken, gram altın fiyatı 1.486 TL seviyelerinde bulunuyor. Çeyrek altın 2.487 TL, Cumhuriyet altını 10.095 TL ve 22 ayar bileziğin gram fiyatı 1.437 TL’den işlem görüyor.

DÜNYA ALTIN KONSEYİ’NDEN YENİ TAHMİN

Dünya Altın Konseyi’nden dikkat çekici bir altın tahmini geldi. Dünya Altın Konseyi’nin Amerika kıtası baş piyasa stratejisti Joseph Cavatoni, Federal Rezerv’in güçlü bir şahin eğilimi sürdürdüğünü belirtirken, bu durumun devam etmesi halinde olası sonuçları değerlendirdi. Yaz aylarına dikkat çeken uzman, bu durumun kısa vadede altın fiyatlarında dalgalanmalara neden olacağını ifade etti.

Uzman görüşüne göre, altın fiyatlarının 1.900 doların altına düşme ihtimalini doğuracak olumsuz etmenlerle karşılaşmaya devam edeceğiz. Ancak Cavatoni, fiyatların 100 dolar düşse bile piyasanın hâlâ sağlıklı olduğunu belirtti.