Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Elektrikli otomobil için belgeli montajcı

Yerli otomobil Togg ile birlikte elektrikli

Yerli otomobil Togg ile birlikte elektrikli otomobillerin Türkiye’de de yaygınlaşması beklenirken elektrikli taşıt montaj elemanları için taslak standartlar belirlendi.

Elektrikli otomobil için belgeli montajcı
Togg ile yaygınlaşması beklenen elektrikli otomobillerin seri üretimi için “işçi standartları” belirlenmeye başlandı. Togg katkısıyla hazırlanan meslek standartına göre elektrikli oto montaj işçileri, belge için sınava girecek. İşçilerden, 60 DC Volt ve üstünde bataryaya sahip elektrikli taşıtlarda çalışma yapabilecek düzeyde temel elektrik bilgisi istenecek. Mesleki yeterlilik belgeleri 5 yılda bir yenilenecek.
Elektrikli otomobil için belgeli montajcı
Milliyet’ten Mithat Yurdakul’un haberine göre; yerli otomobil Togg ile birlikte elektrikli otomobillerin Türkiye’de de yaygınlaşması beklenirken, elektrikli otomobillerin Türkiye’de seri üretimi için gerekli yetişmiş personele yönelik de harekete geçildi.
Elektrikli otomobil için belgeli montajcı
Bu kapsamda, elektrikli taşıt montaj elemanları için taslak standartlar belirlendi. Mesleki Yeterlilik Kurumu’nun görevlendirdiği Togg ile Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi tarafından hazırlanan taslak meslek standartı, sektördeki ilgili kurum ve kuruluşların görüşleri alınarak değerlendirildi ve Mesleki Yeterlilik Kurumu Otomotiv Sektör Komitesi tarafından incelendikten sonra onaylandı. Belirlenen standartlara göre elektrikli oto montaj işçileri, belge için sınava girecek.
5 yılda bir yenilenecek
5 yılda bir yenilenecek Bunun için işçilerden öncelikle, 60 DC Volt ve üstünde bataryaya sahip elektrikli taşıtlarda çalışma yapabilecek düzeyde temel elektrik bilgisi eğitimini başarıyla tamamlaması istenecek. Mesleki yeterlilik belgesi almak isteyen adaylar, teorik ve performansa dayalı sınavlara tabi tutulacak.
Elektrikli otomobil için belgeli montajcı
Mesleki yeterlilik belgeleri 5 yıl geçerli olacak, her 5 yıl sonunda yeniden değerlendirme yapılacak. Elektrikli otomobil montaj ustalarını değerlendirecek heyette; elektrik, elektronik, haberleşme, imalat, kontrol, makine, mekatronik, otomasyon, otomotiv alanlarında eğitim sahibi, otomotivde tecrübeli isimler yer alacak.