Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eğitimci yazar Özgür Akkuş, Gençliğe ‘Atatürk’ün Gençliğe Hitabesini’ hatırlattı…

Eğitimci yazar Özgür Akkuş,

Eğitimci yazar Özgür Akkuş, Gençliğe ‘Atatürk’ün Gençliğe Hitabesini’ hatırlattı…

Sevgili gençlerimize büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk‘ten kalan çok kıymetli bir öğüt, tavsiye niteliğinde güzel bir konuşmadır ” Gençliğe Hitabe ” miz. Günümüze ve geleceğimize ışık tutan biricik bir çağrıdır. Bugünlerde orjinaline rastladığımız bu hitabette atamız ülkemizin geleceğinin teminatı olan gençlerimize seslenmektedir.

Ben de ” Gençliğe Hitabe” yi orjinaline sadık kalarak sizlere Türkiye Türkçesiyle yazmak istiyorum geçmişte, günümüzde, gelecekte bile kalıcılığını asla yitirmeyecek önemli bir hazinemiz var.

Gençliğe Hitabe;

Ey Türk gençliği! Öncelikle görevin, Türk bağımsızlığını, Türk Cumhuriyetini sonsuza dek korumak ve savunmaktır. Varlığının ve geleceğinin tek temeli budur. Bu temel, senin en değerli hazinendir. Gelecekte bile, seni bu hazineden yoksun bırakmak isteyecek iç ve dış düşmanların olacaktır. Bir gün, bağımsızlık ve cumhuriyeti savunmak zorunda kalırsan, göreve atılmak için, içinde bulunacağın durumun koşul ve şartlarını düşünmeyeceksin! Bu koşul ve şartlar uygun olmayan bir şekilde ortaya çıkabilir. Bağımsızlık ve cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada örneği görülmemiş bir kazanımın temsilcisi olabilirler. Zorla ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri ele geçirilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi işgal altında olmuş olabilir. Bütün bu şartlardan daha üzücü daha kötü olan, memleketin içinde iktidara sahip olanlar aymazlık içinde ( çevresindeki olup bitenlerin ayrımına varmayan, gerçekleri görmeyen ) ve yoldan çıkmış bir vaziyette ve hatta ihanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri kendi çıkarlarını, ortaklarının siyasi amaçlarıyla birleştirebilirler. Millet fakirlik ve sıkıntı içinde yıkılmış ve yorgun düşmüş olabilir. Türk geleceğinin evladı! İşte bu durumlar ve şartlar içinde bile görevin, Türk bağımsızlığı ve cumhuriyetini kurtarmaktır. Muhtaç olduğun güç, damarlardaki asil kanda vardır.

Mustafa Kemal Atatürk