Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Döviz kurunda yükseliş sürüyor: Dolardan tarihi rekor

Kurban Bayramı tatilinin ardından

Kurban Bayramı tatilinin ardından döviz kuru yeniden yükselişe geçerken, bir süredir 26 TL sınırının üzerinde seyreden dolar, bugün 26,1999 TL seviyesine ulaşarak tarihi zirvesini gördü.

Döviz kurunda yükseliş sürüyor: Dolardan tarihi rekor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu’nun, 22 Haziran günü yapılan toplantısında 27 ay sonra sonra ilk kez faiz artışı kararı alınıp, politika faizinin yüzde 8,5’den yüzde 15’e çıkmasıyla döviz kuru ciddi yükseldi. Dolar ve eurodan art arda rekorlar gelirken, Kurban Bayramı tatilinin sona erip haziran ayı enflasyonunun da açıklanmasıyla kurda yeni rekorlar gelmeye devam ediyor.

DOLAR BUGÜN NE KADAR?

Son günlerde 26 TL üzerinden işlem görmeyi sürdüren dolar/TL, 7 Temmuz Cuma gününe 26,1999 seviyesiyle başlayarak şimdiye kadar gördüğü en yüksek seviyeye ulaştı. Dolar, önceki kapanışını ise 26,0978 seviyesinden yapmıştı.

EURO BUGÜN NE KADAR?

Haftalardır 28 TL eşiğinin üzerinden işlem görmeye devam eden euro/TL de yukarı yönlü hareketini koruyarak güne 28,4856 seviyesinden başladı. Euro, önceki kapanışını ise 28,4239 seviyesinden gerçekleştirmişti.