Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kurban Bayramı öncesi peş peşe müjdeler! Emekli maaşı, bayram ikramiyesi, asgari ücret…

Türkiye Yüzyılı’nın ilk kabinesi,

Türkiye Yüzyılı’nın ilk kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde toplandı. 4 saat 10 dakika süren toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu. ‘Hayat pahalılığını vatandaşımızın gündeminden çıkaracağız’ diyen Erdoğan, çiftçilere müjdeyi verdi. Erdoğan ayrıca bayram ikramiyesi, emekli aylıkları ve asgari ücrete yapılacak zam ile ilgili konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kurban Bayramı öncesi peş peşe müjdeler! Emekli maaşı, bayram ikramiyesi, asgari ücret...

28 Mayıs’ta gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı seçiminin ardından ilk Kabine Toplantısı saat 15.10’da başladı. 4 saat 10 dakika süren Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki toplantı sona erdi.

Toplantının ardından ulusa seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ekonomi konusunda birçok açıklamada bulunurken, çiftçilere müjde verdi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından derlenenler:

HAYAT PAHALILIĞINI MİLLETİMİZİN GÜNDEMİNDEN ÇIKARTACAĞIZ

Özellikle yatırım, üretim, ihracat, istihdam ve büyümeden taviz vermeden Türk ekonomisini daha da güçlendireceğiz. Enflasyon kaynaklı hayat pahalılığı ve fahiş fiyat sorununu tüm boyutlarıyla milletimizin gündeminden çıkartmakta kararlıyız.

ENFLASYONU TEK HANELİ RAKAMLARA İNDİRECEĞİZ

Seçim ayı olan Mayıs ayında ekonomik güven endeksi artarak 103,7’ye tüketici güven endeksi 91,7’ye yükseldi. Enflasyonu nasıl daha önce tek haneli rakamlara indirdiysek aynısını yine başaracağız.

BUĞDAY VE ARPA ALIM FİYATLARI BELLİ OLDU

Geçen ay başında yaş çay alım fiyatlarını açıklayarak üreticilerimizi sevindirmiştik. Bugün de buğday ve arpa alım fiyatlarını belirledik. Alım fiyatlarını ekmeklik buğdayda ton başına 8 bin 250 lira arpa da ise 7 bin lira olarak kararlaştırdık. Bu fiyatlara ilave olarak bakanlığımız tarafından çifti kayıt sistemine kayıtlı tüm üreticilerimize buğday başında bin lira arpa için 500 lira verilecektir. Üreticilerimizin eline ekmeklik buğdayda 9 bin 250 lira arpa da ise 7 bin 500 lira geçecektir. 

EMEKLİ MAAŞI VE İKRAMİYELER BAYRAM ÖNCESİ HESAPLARDA

Emeklilerimizim maaşlarını ve bayram ikramiyelerini kurban bayramı öncesinde ödeyeceğiz.

ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU TOPLANIYOR

Asgari ücret tespit komisyonumuzun çalışmalarına başlıyor.