Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cübbeli Ahmet hoca, Hasan Kılıç’ın cenazesinde saf dışı bırakıldı!

Hasan efendi diye bilinen

Hasan efendi diye bilinen Hasan Kılıç son yolculuğa uğurlandı

@ismailhunerlicehoca @cubbeliahmethoca @rterdogan da cenazede yer aldı.

İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç Hoca Efendi’ye veda: Başkan Erdoğan cenaze törenine katıldı Mahmud Efendi’nin vefatı üzerine İsmailağa Cemaati’nin başına geçen Hasan Kılıç, kaldırıldığı hastanede 94 yaşında hayatını kaybetti. Hasan Kılıç Hoca Efendi’nin cenaze namazı bugün ikindi namazına müteakiben kılındı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan da cenaze törenine katıldı. İsmailağa Cemaati’nin yeni lideri ise Fikri Doğan oldu.

Kamuoyunda "Cübbeli Ahmet Hoca" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, İsmailağa cemaatinin 2022’de vefat eden lideri Mahmud Ustaosmanoğlu'ndan sonra "posta oturma" hakkının kendisinde olduğunu iddia etmiş, yeni lider Hasan Kılıç'ın yanı sıra cemaate meydan okumuştu. Görseli

Hasan Kılıç’ın vefatı sonrası İsmailağa cemaatinden erken davrandı kendi şeyhini açıkladı. Cübbeli Ahmet, ‘İbrahim Efendi Hocamıza tabi olacağız. Kendisine de ilettik kabul buyurdular‘  ifadelerini kullandı.

Bu meydan okumanın ardından zehir zemberek bir açıklama yapan İsmailağa cemaati ise Cübbeli Ahmet Hoca ile tüm bağlarını kopardığını bildirmişti. Görseli

Ünlü İslam alimi Cübbeli Ahmet Hoca, İsmailağa cemaati lideri Hasan Kılıç hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç ile “rabıta” tartışmasıyla bilinen ve İsmailağa Cemaati’yle ilişiği koparılan Cübbeli Ahmet Hoca, Hasan Kılıç’ın vefatıyla ilgili açıklama yaptı.

Cübbeli Ahmet Hoca İsmailağa lideri Hasan Kılıç ile ilgili ne söyledi?

İsmailağa Cemaati lideri  Hasan Kılıç, böbrek rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 93 yaşında hayatını kaybetti. Cübbeli Ahmet Hoca da Kılıç’ın vefatına ilişkin sosyal medya hesabı YouTube’dan bir açıklama yayınladı. Peki, Cübbeli Ahmet Hoca İsmailağa lideri Hasan Kılıç ile ilgili ne söyledi?

CÜBBELİ AHMET HOCA HASAN KILIÇ’IN VEFATI İLE İLGİLİ NE SÖYLEDİ?

Cübbeli Ahmet Hoca, “Hayırlı haberler bekliyorduk ama ecele çare yok. Şimdi büyük bir hüzün içindeyiz. Bir alimin ölmesi bir alemin ölmesidir. Hasan Efendi Hocamız, ilmi faziletiyle bıraktığı yüzlerce, binlerce vekilin başıydı. Hepimiz kendisine saygı ve hürmetle tabiydik.” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Eski İsmailağa Cemaati lideri Mahmud Ustaosmanoğlu’nun vefatından sonra rabıtanın yine Ustaosmanoğlu’na yapılması gerektiğini savunan Cübbeli Ahmet Hoca ile İsmailağa Cemaati ters düşmüştü.

İslam Ansiklopedisi, rabıtanın anlamını bir müridin kâmil bir şeyhe gönlünü bağlayarak manevi yolculuğa çıkması, şeyhinin yüzünü ve ahlakını, davranışlarını düşünmesi olarak tanımlıyor. Cemaat içinde bazı çevreler rabıtanın Mahmut Efendi’den sonra Hasan Kılıç’a yapılması gerektiğini belirtiliyordu. Ancak Cübbeli Ahmet Hoca, Mahmut Efendi’ye olan rabıtanın bozulmayacağını, Hasan Kılıç’ın şeyh olarak değil de bir büyük olarak görülmekle sınırlı kalması gerektiği inancındaydı. Cübbeli Ahmet Hoca, İsmailağa Cemaati ile yaşadığı ateşli tartışmalar sonrası geçtiğimiz haftalarda cemaatle ilişiği kesilmişti.