Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çay ve kahve sevenler birbirine düşecek! Bardak bardak içiyoruz ancak… Hangisi daha sağlıklı belli oldu

Çay ve kahve Türklerin

Çay ve kahve Türklerin vazgeçilmez ikilisi olarak biliniyor. Ancak bu iki içecekle ilgili ortaya atılan bir sorunun cevabından sonra çay ve kahve severler birbirine düşecek. Çünkü, bardak bardak içiyoruz ama ikisinden biri sağlık için daha faydalı. Peki, kahve mi çay mı daha sağlıklı? İşte cevabı…

Çay ve kahve severler birbirine düşecek! Bardak bardak içiyoruz ama… Hangisi daha sağlıklı belli oldu

Kahve, birçok kişinin özellikle güne başlarken tercih ettiği bir içecek. Aroması ve enerji veren yönü birçok kişi için vazgeçilmez bir lezzet olmasını sağlıyor. İçerisindeki kafein ise zihinsel uyanıklığı artırarak kısa süreli enerji patlamasına neden olabiliyor. Fakat birçok işinin içmeden güne başlayamadığı kahve fazla tüketimde uykusuzluk, sinir ve mide sorunlarına neden olabiliyor.

KAHVENİN SAĞLIK ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ

Bazı araştırmalar ise düzenli kahve tüketiminin Parkinson hastalığı riskini azalttığını ve kahvenin antioksidanlar ile dolu olduğunu ortaya koymuştur. Fakat yine de fazla kafein tüketmek kalp çarpıntısı, yüksek tansiyon ve uyku sorunlarına yol açabiliyor.

kahve-mi-cay-mi-daha-saglikli-1.jpg

ÇAYIN SAĞLIK ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ

Çay, hafif ve farklı lezzet seçenekleri sunan bir içecek. Yeşil, siyah, beyaz çay gibi çeşitli türleri bulunan çay, antioksidanlarla dolu olup düşük kafein içeriğiyle biliniyor.

Çay tüketmenin sağlık üzerinde çeşitli etkileri bulunuyor. Antioksidan içeriği hücrelerin serbest radikallerden korunmasını sağlarken, bağışıklık sistemini de güçlendiriyor. Aynı zamanda düzenli çay tüketmek, kalp sağlığını destekleyerek metabolizmayı da hızlandırıyor.

kahve-mi-cay-mi-daha-saglikli-2.jpg

KAHVE Mİ ÇAY MI DAHA SAĞLIKLI?

Bu iki lezzetli içeceğin sağlık üzerindeki etkilerinden yola çıktığımızda çayın kahveye göre daha sağlıklı olduğu kanısına varıyoruz. Ancak her ikisini de tüketirken aşırıya kaçmamaya dikkat etmemiz gerekiyor. Özellikle kahve tüketmekten yana olanların tüketirken aşırılıktan kaçınması ve dozunda tüketmesi büyük önem taşıyor.