Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Avatar photo
Nuran KIRLAK

Çalışan Gazeteciler Günü

Ülke ve dünya gündemiyle ilgili gerçek bilgilere erişiminde toplumların haber alma bilgi edinme hakkının en önemli aktörlerinden biri de medya sektörü ve basın mensuplarıdır.
Haber alma hakkının sağlıklı ve güvenilir bir şekilde karşılanmasının demokrasiyi güçlendiren bir boyutu da bulunmaktadır. Hakikatin temsilcisi olan gazeteciler de bu doğrultuda hayati bir fonksiyon icra etmektedir.
Gazetecilik, İnsanın bilgiye duyduğu ihtiyaç, gerçekleri anlama, çevresinde ve dünyada olup bitenleri kavrama ve adalet, ahlak, birlik, beraberlik, kardeşlik, barış, insan hakları gibi olmazsa olmaz değerlerin yerleşmesi ve doğanın tüm unsurlarıyla korunması lehine toplumsal düzeni sorgulama dürtüsü karşısında gazetecinin görevinin ehemmiyeti çok net olarak anlaşılmaktadır.

Ülkemizin ve dünyanın dört bir tarafında çalışan, kamuoyunun doğru haber alması için zaman mefhumu tanımadan büyük bir fedakarlıkla ve her zorlu şartlarda görevlerini yerine getirmek için emek eden, Çalışan Gazeteciler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum. Mesleğin güvenini, itibarını ve niteliğini artıran objektif gazetecilere de şükranlarımı sunuyor, Haber peşinde koşarken hayatlarını kaybeden tüm basın çalışanlarımıza Yüce Allah’tan rahmet diliyorum.”

Saygı ve hürmetle

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ