Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Büyük İstanbul depremi nereleri etkileyecek?

Prof. Dr. Övgün Ahmet

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, dün Yalova yakınlarında meydana gelen depremin ardından “Kuzey Marmara’da beklenen büyük deprem için bir uyarı değildir” yorumunu yaptı. Ercan, bunun 1999 deprem kırığı üzerinde önemsiz bir gerginlik boşalması olduğunu söyleyip, “Kuzey Marmara’da olacak bir deprem: İstanbul, Yalova, Kocaeli, Çınarcık, Gemlik, Mudanya, Bandırma, Erdek, Biga, Lapseki, Tekirdağ, Şarköy, Gelibolu, Trakya’nın Marmara kıyıları etki alanı içinde kalacaktır” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Ercan tek tek saydı: Büyük İstanbul depremi nereleri etkileyecek?

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan dün Yalova yakınlarında meydana gelen korku ve paniğe yol açan deprem hakkında paylaşımda bulundu.

Depremi ‘önemsiz bir gerginlik boşalması’ olarak tanımlayan Ercan, “Kuzey Marmara’da beklenen büyük deprem için bir uyarı değildir. Marmara M7’den büyük deprem üretebilecek düzeyde gergin değildir” yorumunu yaptı.

Olası Marmara depreminde etkilenecek illeri de işaret eden Ercan, şu paylaşımı yaptı:

‘ÖNEMSİZ BİR GERGİNLİK BOŞALMASI’

6 Ağustos 2023, 18.29’da Yalova yakınında denizde olan M3,6’lık depremcik, 1999 deprem kırığı üzerinde önemsiz bir gerginlik boşalmasıdır. Kuzey Marmara’da beklenen büyük deprem için bir uyarı değildir. Marmara M7’den büyük deprem üretebilecek düzeyde gergin değildir.

Kuzey Marmara’da olacak bir deprem: İstanbul, Yalova, Kocaeli, Çınarcık, Gemlik, Mudanya, Bandırma, Erdek, Biga, Lapseki, Tekirdağ, Şarköy, Gelibolu, Trakya’nın Marmara kıyıları etki alanı içinde kalacaktır.