Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BDU Diplomatlar Birliği Başkanı Musa Karademir’den açıklama

BDU Diplomatlar Birliği Başkanı

BDU Diplomatlar Birliği Başkanı Musa Karademir’den açıklama: 

Mukaddes Değerlere Saldırı, Demokratik Özgürlük Olarak Tanımlanamaz. 

Dini İnançlara Hakaret Suç Sayılmalıdır.

İnsanlığın en büyük erdemi ve ortak değeri, dini inançlarıdır. Din bir özgürlük alanı değil, yaşam ve inanç alanıdır ve hiç kimse bu haktan mahrum bırakılamaz. Yaşam hakkı kadar tek’tir. İnsanlık var olduğundan beri inanç her zaman var olagelmiştir. 

11 Eylül saldırılarından bu yana, dünya kamuoyunda sistemli olarak İslam karşıtlığı oluşturulmakta ve terörizmle özdeşleştirilmektedir. Bu algının kaynağı ise Batı’dır.

Batı medyasının pompaladığı bu algı yönetimi gerçekten barışa ve demokrasiye vurulan en büyük darbedir. Charlie Hebdo Dergisi’nde Hz Muhammed’e hakaret içeren karikatürlerin yayınlanması dahil pek çok İslam karşıtlığı tavır ve davranışlar, Müslüman Dünyası’nı rencide etmiştir.

Şimdilerde ise İsveç’te üst üste yaşanan Kur’an’ı Kerim’i yakma eylemi, İslam Dünyası’nın tepkisine yol açmıştır. Kur’an’ı Kerim’i yakma eylemi en hafif tabirle, alçakça bir girişimdir. Kişisel özgürlükle, laiklikle ve demokratik hak ve özgürlükle asla açıklanamaz. 

İslam Dini, Allah’ın varlığına ve bir’liğine inanmayı, bütün kitaplara, peygamberlere ve meleklere inanmayı emreder. Hz İbrahim, Hz. Süleyman, Hz. Davud, Hz. İsa ve elbette Hz Muhammed dahil olmak üzere gelmiş geçmiş bütün peygamberler, Allah’ın önce kulu, sonra da elçisidirler. Aynı şey Mukaddes Kitaplar içinde geçerlidir.

Dini İnançlara Hakaret Suç Sayılmalıdır

Bütün insanlık, tek bir ışık’tan doğan inancın temellerini taşır. Yeryüzünde yaşayan milyarlarca insanı ilgilendiren dini inançların, alaya alınması, karikatürize edilmesi, suçtur. 

Dünya genelinde dini inançlara, peygamberlere, kutsal kitaplara hakaretin suç sayılması için bir hareket başlatılmalıdır. Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ne bir ekleme yapılması veya BM Genel Kurul’unda kabul edilecek bir düzenleme ile suç kapsamına alınması doğru olacaktır.

Bu noktada İslam İşbirliği Teşkilatı bu yasal düzenlemeye öncülük etmelidir. Aynı şekilde bir değerler manzumesi olarak kabul edilen Avrupa Birliği’nde de böyle bir yasal düzenlemenin varlığı ve gerekliliği şart olmuştur.

Hnr. Dr. Musa Karademir

BDU Uluslararası Diplomatlar Birliği Başkanı

United Kingdom EODP Türkiye Başkanı ve İyi Niyet Büyükelçisi

TÜRFED Federasyonu Kurucu Genel Başkanı

TÜKON Tüketiciler Konfederasyonu Kurucu Genel Başkan Yrd.