Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başkan Erbaş: Mazlumdan ve doğrudan yana tavır alan bir gençlik inşa etmeliyiz

Sakarya’da “İmam Hatip Lisesi

Sakarya’da “İmam Hatip Lisesi Mezunlar Günü 2023” programında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Bugün bizlere düşen haksızlığa asla rıza göstermeyen, mazlumdan ve doğrudan yana tavır alan bir gençlik inşa etmektir.” dedi.

#Diyanet #Ali erbaş #Sakarya #Gençlik #İmam Hatip Lisesi Mezunlar Günü

Başkan Erbaş: Mazlumdan ve doğrudan yana tavır alan bir gençlik inşa etmeliyiz

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali ErbaşSakarya İmam Hatipliler Derneği (SİMDER)  tarafından düzenlenen “İmam Hatip Lisesi Mezunlar Günü 2023″ programına katıldı.

Yapımı devam eden Adapazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi Bahçesi’nde düzenlenen programda konuşan Başkan Erbaş, bir milletin varlığını devam ettirecek en temel unsurun iyi yetiştirilmiş, donanımlı, ahlaklı ve erdemli nesiller olduğunu belirterek, “Eğitim, bir milletin gelecek tasavvurunun ve hürriyet arzusunun odağında yer almaktadır. Din eğitimi ise insanın Yaratıcısı ile toplum ve çevre ile olumlu ilişkiler kurmasını temin etmeye yönelik bir idealin ifadesidir.” dedi.

Başkan Erbaş, sahih kaynaklara dayalı doğru bilginin kılavuzluğunda sunulan din eğitimi, insanoğlunun en temel ihtiyaçlarından olduğunu belirterek, dinin bilgisizliğe ya da sağlam temellere dayanmayan yaklaşımlara terkedilmesinin, toplumların ve nesillerin felaketlere sürüklenmesine sebep olduğunu söyledi.

detail-photo-fancybox-0

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Balıkesir’de

İmam hatip okullarının varlığı ve devamlılığı, din, toplum ve gelecek açısından büyük önem arz ettiğine işaret eden Başkan Erbaş, “İmam hatip okulları birer ilim, hikmet ve sanat öğretim merkezleri olduğu kadar aynı zamanda şahsiyet ve irfan mektepleridir. İmam hatiplere gönül verenlerin nasıl bir gelecek için gayret sarfettiklerini, nasıl bir nesil için çaba harcadıklarını iyi anlamamız gerekmektedir.” diye konuştu.

“İmam hatip okulları, insanlığın huzur ve güvenini isteyen bir nesil özleminin neticesidir”

“İmam hatip okulları, yaratılış amacını idrak eden, kendine, topluma, çevreye ve nihayetinde rabbine karşı sorumluluklarının farkında olan, bütün insanlığın huzur ve güvenini isteyen bir nesil özleminin neticesidir.” diyen Başkan Erbaş, şunları söyledi:

“İmam hatip okulları, iyiyi kötüden, doğruyu yanlıştan, faydalıyı zararlıdan ve adaleti zulümden ayırt edebilen, bütün yaratılmışlara muhabbet besleyen, çevresine merhamet hissiyle, koruma duygusuyla yaklaşabilen bir nesil yetiştirme idealinin sonucudur. Bu okullar, geçmişini iyi bilen, yaşadığı zamanın farkında olan, yarına umutla bakabilen, büyük idealleri olan ama bu ideallerin peşinde koşarken başkalarının haklarını, zarafeti ve saygıyı asla ihmal etmeyen bir nesil yetiştirme mefkuresinin tezahürüdür.”

Başkan Erbaş, Allah’a imanı, aileye sadakati, vatana, millete hizmeti, insanlığa saygıyı, çevreye ve tabiata duyarlılığı merkeze alan, bilgi, hikmet ve güzel ahlakla yoğrulmuş bir nesil inşa etmeye çalıştıklarını dile getirerek, imam hatip neslinin her daim bir ahlak ve maneviyat nesli olduğunu belirtti.

“Mazlumdan ve doğrudan yana tavır alan bir gençlik inşa etmeliyiz”

Teknolojik gelişmeler ve dijitalleşmeyle birlikte yeni bir dünyayla, dijital dünyanın gerçeklikleriyle karşı karşıya olduklarına dikkati çeken Başkan Erbaş, “Bugün bizlere düşen, çağın imkanlarından azami derecede istifade ederek bilgili, erdemli, sorumluluk ve aksiyon sahibi, haksızlığa asla rıza göstermeyen, mazlumdan ve doğrudan yana tavır alan bir gençlik inşa etmektir.” ifadelerini kullandı.

Başkan Erbaş, İslam medeniyetinin bir bilgi ve bilim medeniyeti olduğunu vurgulayarak, “İnancınızı sahih bilgiler üzerine bina ediniz. İslam’ın şefkat, merhamet, hakkaniyet, güzel ahlak ve bir arada yaşama ilkeleri sizin elinizle ve gayretlerinizle dünyanın her yerine ulaşsın inşallah. Hayatınızı anlamlı kılan, ona değer katan bir idealiniz olsun. İdeallerinizi ve hedeflerinizi sadece kendinizle sınırlandırmayınız. Milletinize, ülkenize ve tüm insanlığa hizmet etmeyi kendiniz için hem imani hem de insani bir görev olarak addediniz.” şeklinde konuştu.

“İyiliklerin çoğalması ve kötülüklerin azalması için gayret edelim”

Gencin süsünün güzel ahlak olduğunu belirten Başkan Erbaş, “En küçük davranışlarınızda bile, edep, nezaket ve zarafeti asla ihmal etmeyiniz. Bütün imkanlarınızla, bildiğiniz ve yaşadığınız güzelliklerin hayata taşınması, iyiliklerin çoğalması ve kötülüklerin azalması için gayret edelim. İnanıyorum ki gençlerimizin iman, sebat, azim ve kararlılığı dünyayı değiştirecektir. Bunun için İslam’ın hakikatleri ile gençliğin heyecanının buluşması kafidir.” değerlendirmesinde bulundu.

Programa, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sakarya İmam Hatipliler Derneği Başkanı Yahya Bakır da katıldı.