LGS SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI (meb.gov.tr): 2025 LGS sonuçları açıklandı. İşte LGS sonuç ekranı

LGS SONUÇLARI (MEB VE E-DEVLET TC İLE SORGU EKRANI): 2025 Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sonuçları açıklandı. MEB.Gov.Tr LGS sonucu

Anadolu Lisesi, İmam Hatip Lisesi ve Meslek Lisesi LGS taban puanları 2025 yüzdelik dilimleri

NETHABERLER.COM - ÖZEL HABER

LGS sınav sonuçları bugün saat 10.00’da erişime açılıyor. LGS sonuçları ile birlikte öğrenciler hem taban puanlarını hem de yüzdelik dilimlerini öğrenecek. Sınav sonuçlar sonrası elde edilen puanlar neticesinde ise 14-24 Temmuz tarihleri arasında lise tercihlerini yapacak. Peki, LGS'de baraj puanı var mı? 150, 170, 180, 200, 220, 250, 290, 300, 320, 350, 380, 400, 420, 440, 460 puanla hangi liseler tercih edilebilir? İşte MEB e-Okul il il Anadolu Lisesi, İmam Hatip Lisesi ve Meslek Lisesi LGS taban puanları 2025 yüzdelik dilimleri detayları.

LGS sonuçları 2025, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) önceki gün duyurduğu tarihte, 11 Temmuz Cuma günü 10.00'da erişime açılacak. Hayallerindeki liseye yerleşebilmek için iyi bir puan elde etmek isteyen yüz binlerce öğrenci, sonuçların ardından 14 Temmuz tarihinde tercih sürecine geçiş yapacak. E-Okul üzerinden yapılacak olan LGS tercihleri için kılavuz bilgilerine riayet edilecek. Sonuç aşamasının ardından merkezi yerleştirme ve yerel yerleştirme tercihi için araştırmalar başlayacak. LGS sonuçları MEB.gov.tr üzerinden açıklanacak. Lise adayları, yoğunluk nedeniyle sonuç ekranının açılmaması durumunda ise E-Devlet LGS sonuç sorgulama sayfasını da kullanabilecek. İşte, milyonlarca öğrenci ve velinin beklediği 2025 LGS sınav sonuçları sorgulama ekranı ve detaylı bilgiler

LGS sınavına giren öğrenciler için bekleme süreci neredeyse sona erdi; sonuçlar bugün açıklanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), sonuçların açıklanmasının ardından kritik LGS tercih dönemini 14-24 Temmuz tarihleri ​​arasına aldı. Öğrenciler bu dönemde seçeneklerini dikkatlice değerlendirip okul tercihlerini yapabilecekler. Peki LGS'de baraj puanı var mı? 200, 220, 250, 290, 300, 320, 350, 380, 400, 420, 440, 460 puanla nereye girilir? İşte il il LGS lise taban puanları ve yüzdelik dilimleri.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yaptığı son açıklamada LGS tercihlerinin 14-24 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirileceğini duyurdu.

Tercih işlemleri e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden yapılacak. Yerleştirme sonuçları 11 gün sonra (4 Ağustos’ta) erişime açılacak. Türkiye genelinde 30 bin 632 noktada öğrencilerin tercihlerine destek olmak amacıyla tercih birimleri kurulacak. Öğrenciler, aileleri veya öğretmenleriyle giderek tercihlerini yapabilecek.

2025 LGS taban puanları ve yüzdelik dilimler adayların erişimine henüz açılmadı. MEB tarafından LGS ilk tercihlerin yapılmasının ardından taban puanları ve yüzdelik dilimlerin erişime açılması bekleniyor.

YÜZDELİK DİLİM NEDİR?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın değerlendirme kriterleri arasında önemli bir yer tutan yüzdelik dilim, öğrencinin Türkiye genelinde ya da bulunduğu ilde sahip olduğu sıralamanın yüzde olarak ifade edilmesidir. Örnek: Ülke çapında yüzde 8’lik bir dilime sahip olan öğrenci, sınava giren 1 milyon 300 bin öğrenci arasından 104 binlik bir sıralamaya sahip olmuş olarak kabul edilmektedir. Tercih işlemlerini yaparken adaylar yüzdelik dilimlerden ve geçtiğimiz yılın taban puanlarından faydalanacaklar.

LGS SONUÇLARI SORGULAMA 2025

LGS sonuçlarını MEB'deki yoğunluk dolayısıyla sorgulayamayanlar, E-Devlet üzerinden de öğrenebilecek. İşte, sorgulama linkleri;


LGS SONUÇLARI MEB EKRANI

LGS SONUÇLARI E-DEVLET EKRANI

YERLEŞTİRMELERDE 3 FARKLI TÜR

Kılavuza göre; liselere yerleştirmeler; yerel yerleştirme, merkezî yerleştirme ve pansiyonlu okullara yerleştirme olmak üzere üç şekilde yapılacak.  Sınava girmeyen öğrenciler, yerel yerleştirmeyle tercih yapabilecek. Yerel yerleştirmede öğrenciler ikamet adresleri, Okul Başarı Puanı (OBP) ve devam-devamsızlık kriterleri dikkate alınarak kayıt alanlarında bulunan farklı türdeki okullardan en fazla 5 tercih yapacak. 

Yerel yerleştirmelerden en az bir okul tercih edilmesi zorunlu olacak. Yerel yerleştirme ekranında yeşil renk, "kayıt alanında" öğrenci için ikamet adresinin bulunduğu kayıt alanında yer alan okulları; mavi renk, "komşu kayıt alanında" öğrenci için ikamet adresine göre komşu kayıt alanında yer alan okulları; kırmızı renk, "diğer" ise öğrenci için bunların dışında kalan okulları belirtiyor olacak.