Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Altın yatırımcıların dikkatinne! Altın ve borsa çarpıcı uyarı: Fiyatlar fırlayacak

Altın, dolar ve borsa

Altın, dolar ve borsa yatırımcısına uzmanlardan çarpıcı bir uyarı geldi. Altın ile borsa fiyatlarında yeni rekorlar yolda… Gram altın 2 bin TL’ye doğru adım adım ilerliyor. Uzmanlardan altın fiyatları için önemli tarih verildi. Peki gelecek günlerde altın ve dolarda düşüş mü olur, yükseliş mi? Borsa endeksinde tahminler ne? İşte ayrıntılar…

Yatırımcılar dikkat! Altın ve borsa çarpıcı uyarı: Fiyatlar fırlayacak - Resim: 1

Piyasaların dört gözle beklediği ABD Merkez Bankası (FED) faiz kararı ve senenin üçüncü enflasyon raporu açıklandı. Peki gelecek günlerde altın ve dolarda düşü olur mu? Borsa endeksinde tahminler ne? İşte tüm merak edilenler…

Yatırımcılar dikkat! Altın ve borsa çarpıcı uyarı: Fiyatlar fırlayacak - Resim: 2

Para ve emtia piyasalarının heyecanla beklediği FED faiz kararı belli oldu. FED beklentiler yönünde politika faizini 25 baz puan artırarak % 5.25-5.50 düzeyine çıkardı.

Yatırımcılar dikkat! Altın ve borsa çarpıcı uyarı: Fiyatlar fırlayacak - Resim: 3

Böylece faiz oranı 22 senenin zirvesine çıktı. Geçen gün de Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan senenin üçüncü enflasyon raporunu açıkladı.

Yatırımcılar dikkat! Altın ve borsa çarpıcı uyarı: Fiyatlar fırlayacak - Resim: 4

ALTIN PİYASASINDA NELER OLACAK?
Milliyet’in haberine göre; Ata Portföy Varlık Yönetimi Uzmanı Ahmet Tugay Yılmaz yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “FED’in faiz artış döngüsüne son vereceği beklentisiyle piyasalarda yıl sonunda Ons Altın fiyatının 2.000 Dolar’ın üstüne çıkacağı ve 2024 yılı itibarıyla faizlerin düşürülmesiyle rekor seviyelerin görüleceği beklentisi arttı.

Yatırımcılar dikkat! Altın ve borsa çarpıcı uyarı: Fiyatlar fırlayacak - Resim: 5

Kasım ayından bu yana düşüş trendinde olan ABD Dolar Endeksi’nin (DXY) 100’ün altına gerilemesi, bu beklentileri destekleyen bir gösterge olacaktır. Ata Portföy Yönetimi olarak Varlık Dağılımı Raporumuzda %10 altın alokasyonu öneriyoruz.

Yatırımcılar dikkat! Altın ve borsa çarpıcı uyarı: Fiyatlar fırlayacak - Resim: 6

ALTIN ALMA ZAMANI MI SATMA ZAMANI MI?
Bireysel portföylerde altın, hem çeşitlendirme hem de kur riskine karşı bir koruma sağlıyor. Resesyon riskinin ortadan kalktığı düşüncesi artarken altın alokasyonu olmayan bir yatırımcı, portföyüne altın ekleyip risk iştahına bağlı olarak önerimizdeki %10 ağırlığa çıkabilir.

Yatırımcılar dikkat! Altın ve borsa çarpıcı uyarı: Fiyatlar fırlayacak - Resim: 7

Ata Portföy Yönetimi olarak bu fırsatı, katılım esaslı ilk fonumuz olan Ata Portföy Altın Katılım Fonu (PKF) ile değerlendiriyoruz.

Yatırımcılar dikkat! Altın ve borsa çarpıcı uyarı: Fiyatlar fırlayacak - Resim: 8

BORSADA 8 BİN PUAN DÜZEYİ NE ZAMAN AŞILIR?
Seçim sonrası yeni ekonomi yönetimiyle hisse senedi piyasası için olumlu beklentiler arttı. Yurt dışı ilişkilerdeki iyileşmenin, olumlu siyasi ve ekonomik etkileri olacağını düşünüyoruz.

Yatırımcılar dikkat! Altın ve borsa çarpıcı uyarı: Fiyatlar fırlayacak - Resim: 9

Bu nedenle Varlık Dağılımı Raporumuzda hisse senedi oranımızı %30’dan %35’e yükselttik. TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın Enflasyon Raporu açıklaması piyasada gerçekçi karşılandı.

Yatırımcılar dikkat! Altın ve borsa çarpıcı uyarı: Fiyatlar fırlayacak - Resim: 10

Ata Yatırım Araştırma, Strateji Raporunda BIST100 için bir yıllık hedefi 6800 seviyesinden 8400 seviyesine revize etti. Bu revizyon, %24 yukarı yönlü potansiyeli işaret etmektedir.”

Yatırımcılar dikkat! Altın ve borsa çarpıcı uyarı: Fiyatlar fırlayacak - Resim: 11

“YILSONUNA KADAR KEMERLERİ BAĞLAYIN”
Öte yandan İslam Memiş altın fiyatlarıyla ilgili tahminlerde bulundu: Gram altın ve çeyrek altın tarafında ise yaşanacaklar çok daha farklı.

Yatırımcılar dikkat! Altın ve borsa çarpıcı uyarı: Fiyatlar fırlayacak - Resim: 12

Ons tarafında yükseliş görüleceği gibi, yılsonunda turizm gelirlerinin azalması ve kısa vadeli borçların ödenmeye başlamasıyla birlikte dolar kurunda da bir yukarı hareket görülecektir.

Yatırımcılar dikkat! Altın ve borsa çarpıcı uyarı: Fiyatlar fırlayacak - Resim: 13

Bu nedenle gram altın fiyatlarında çift yönlü bir kaldıraç görülecektir. Bu nedenle yılsonuna kadar gram tarafında 2000 lira sınırının kolaylıkla aşılacağı kanaatindeyim. Emtia piyasaları içinse genel bir yükseliş trendi başlayacaktır.

Yatırımcılar dikkat! Altın ve borsa çarpıcı uyarı: Fiyatlar fırlayacak - Resim: 14

Altında fiyat düşüşlerin gelecek haftaya sarkmadan görülmesini bekliyorum. 27 lira sınırını geçemeyen bir dolar kuru olduğunu da düşünürsek, gram/TL tarafında da alım fırsatları doğabilir. 2023 yılında son kez dip fiyattan altın almak için bir pencere açılacaktır.

Yatırımcılar dikkat! Altın ve borsa çarpıcı uyarı: Fiyatlar fırlayacak - Resim: 15

YIL SONU İÇİN DÖVİZ BEKLENTİSİ
Öte yandan “Dövizde 27 lira gibi fiyatlarda kalabiliriz ama önümüzdeki ay itibariyle 28- 28 buçuk gibi bir yükseliş beklentisi var” diyen Yıldırımtürk, “Sene sonunda 30 lira gibi rakamlar telaffuz ediliyor. Ben de sene sonunda 31 lira olabilir diyorum. Vatandaşın döviz aldığını söyleyemem” dedi.

Yatırımcılar dikkat! Altın ve borsa çarpıcı uyarı: Fiyatlar fırlayacak - Resim: 16

Altında geçen seneden beri talep tarafından artışın devam ettiğini söyleyen Yıldırımtürk, “Seçime kadar bu artış devam etti. Şu an talepler biraz daha düşük. Nedeni ise akaryakıt ve ÖTV zammının yapılmış olması. Önümüzdeki dönemde enflasyonun yükseleceği beklentisi nedeniyle vatandaş altına yönelmeye devam ediyor. Çünkü dövizdeki yükseliş kontrollü bir yükseliş. Altında ise böyle bir durum söz konusu değil. Altında üçüncü çeyreğin sonuna doğru yükseliş olacağını düşünüyorum” dedi.

Yatırımcılar dikkat! Altın ve borsa çarpıcı uyarı: Fiyatlar fırlayacak - Resim: 17

ALTIN İÇİN FLAŞ TAHMİN
Altınla ilgili yıl sonu tahmininden bahseden Yıldırımtürk, “Özellikle faiz artırımın sonuna gelineceğini ve bu kadar faiz artırımına rağmen enflasyonun istenen düzeye getirilememiş olmasından dolayı enflasyonu veya jeoplatilik gerginlikleri fiyatlayan bir altın göreceğiz. Altın bugunkü 1700 seviyelerinden yakında 1750 seviyelerine, sene sonuna doğru 2200 seviyelerine gelebilir diye düşünüyorum. Düğün için alınan takıların daha sınırlı ve düşük gramajlı olduğunu ama bir miktar hareketliliğin olduğunu da söyleyebilirim” dedi.

Yatırımcılar dikkat! Altın ve borsa çarpıcı uyarı: Fiyatlar fırlayacak - Resim: 18

28 TEMMUZ GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

GRAM ALTIN
Gram altın alış fiyatı: 1.691,74 TL
Gram altın satış fiyatı: 1.692,05 TL

Yatırımcılar dikkat! Altın ve borsa çarpıcı uyarı: Fiyatlar fırlayacak - Resim: 19

ÇEYREK ALTIN
Çeyrek altın alış fiyatı: 2.760,00 TL

Çeyrek altın satış fiyatı: 2.795,00 TL

Yatırımcılar dikkat! Altın ve borsa çarpıcı uyarı: Fiyatlar fırlayacak - Resim: 20

YARIM ALTIN
Yarım altın alış fiyatı: 5.509,00 TL

Yarım altın satış fiyatı: 5.597,00 TL

Yatırımcılar dikkat! Altın ve borsa çarpıcı uyarı: Fiyatlar fırlayacak - Resim: 21

TAM ALTIN
Tam altın alış fiyatı: 10.875,67 TL

Tam altın satış fiyatı: 11.092,54 TL