Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Almanya’daki bir camiye giren saldırgan, Kur’an-ı Kerimlerin yer aldığı kitaplığı ateşe verdi

Almanya’nın Dresden kentinde bulunan

Almanya’nın Dresden kentinde bulunan Fatih Cami’ye giren bir saldırgan, Kur’an-ı Kerimlerin yer aldığı kitaplığa benzin madde dökerek ateşe verdi. Camide bulunan din görevlisinin olayı fark etmesi üzerine ateşi hızlıca söndürdüğü ve saldırganın kimliğinin tespit edildiği öğrenildi.

Almanya'daki bir camiye giren saldırgan, Kur’an-ı Kerimlerin yer aldığı kitaplığı ateşe verdi

Almanya’nın Saksonya eyaletinde yer alan Dresden kentinde bulunan ve Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Fatih Camii’ne çirkin bir saldırı düzenlendi.

Camiye gelen saldırgan, Kur’an-ı Kerimlerin yer aldığı kitaplığa yanıcı madde dökerek, ateşe verdi.

Fatih Camii Dernek Başkanı Ramazan Yıldırım yaptığı açıklamada, saldırganın kimliğinin tespit edildiğini, kişinin benzin dökerek Kur’an-ı Kerimleri yakmaya çalıştığını belirterek, camide bulunan din görevlisinin olayı fark etmesi üzerine ateşi hızlıca söndürdüğünü ifade etti.

Almanya'daki bir camiye giren saldırgan, Kur’an-ı Kerimlerin yer aldığı kitaplığı ateşe verdi - Resim : 1

Yıldırım, saldırganın ikinci kez camilerine saldırı girişiminde bulunduğunu belirterek, “Saldırganla ilgili daha önce polisleri arayarak rahatsızlığımızı iletmiştik. Ramazan ayında da camimizde Kur’an-ı Kerim yakmak istediğini ifade etmişti. Saldırganın sağlık durumunu sormuş, ancak bilgi alamamıştık. Olay esnasında üzerine yanıcı madde gelen hocamızın bu saldırıdan zarar görmemiş olması en büyük tesellimiz. Olayla ilgili maddi hasar oluşmuştur“ dedi.

Saldırının dün yerel saatle 21.35’te cami cemaati dağıldıktan hemen sonra gerçekleştiğini ifade eden Yıldırım, saldırıdan endişe duyduklarını dile getirdi.

Almanya'daki bir camiye giren saldırgan, Kur’an-ı Kerimlerin yer aldığı kitaplığı ateşe verdi - Resim : 2