Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ALES 2024 sınavı giriş belgeleri | ALES 2024 sınav sonuçları

Akademik kariyerlerini ilerletmek isteyen

Akademik kariyerlerini ilerletmek isteyen adaylar için kritik bir adım olan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES), 21 Nisan Pazar günü saat 10.15’te yapılacak.

ALES 2024 sınavı giriş belgeleri | ALES 2024 sınav sonuçları

SINAV GİRİŞ BELGELERİ NASIL ALINIR

ÖSYM, ALES sınav giriş belgelerinin yayınlandığını duyurdu. Adaylar, ÖSYM’nin internet sitesine girerek T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile giriş belgelerini indirebilirler. Bu belgelerin, sınav günü sınav merkezlerine girişte adayların yanında bulundurması zorunlu.

ALES SINAV SAATİ VE SÜRESİ

ÖSYM tarafından yapılan sınav takvimine göre, ALES 10.15’te başlayacak ve 150 dakika sürecek. Adaylar, saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacak, bu yüzden sınav yerlerine zamanında ulaşmaları gerekmektedir. Sınavda adaylara toplam 100 soru; 50 sayısal ve 50 sözel soru yöneltilerek, akademik yetenekleri ölçülecek.

21 Nisan 2024 Pazar günü gerçekleşecek olan ALES, akademik kariyer yapmayı hedefleyen birçok aday için önemli bir fırsat sunuyor. Adayların sınav sürecine dair tüm detayları ÖSYM’nin resmi internet sitesinden takip etmeleri, sınav günü ve öncesinde gereken hazırlıkların tamamlanması gerekiyor.

ÖNEMLİ UYARILAR VE TAVSİYELER

ÖSYM, sınava girecek adayları saat konusunda özellikle uyardı. Adayların sınav günü saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacağı için, giriş işlemlerini zamanında tamamlamaları büyük önem taşımaktadır. Adayların girişi belgelerinde bulunan uyarıları dikkate almaları gerekmekte. Sınav giriş belgesi, kimlik, pasaport ya da ehliyetle sınava giren adaylar yanlarına sadece pet şişelerde su götürebiliyor. Alyans hariç her türlü takının sınav giriş merkezinden önce çıkartılması bekleniyor.


2024 yılının ilk ALES sınavı için giriş belgeleri, adayların T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin resmi internet adresi üzerinden alınabiliyor.