Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Avatar photo
Nuran KIRLAK

Ahde vefa platformu başkanı Nuran Kırlak: Ya zulüm biter yada insanlık

GAZZE’ DE İNSANLIK DRAMI YAŞANIYOR…

İsrail’in Gazze Şeridi’ne 7 Ekim’den bu yana sürdürdüğü saldırılarda 4 bin 630’u çocuk, 3 bin 130’u kadın olmak üzere 11 bin 240 kişi öldürüldü.
Ateşkes çağrıları dahil olmak üzere Gazze’ye gelecek yardımları da kabul etmeyen İsrail,
saldırı nedeniyle kentin çeşitli bölgelerinden dumanlar yükselirken, ambulanslar bombalanan alanlara giriş sağlayamamaktadır.

SALDIRILAR SONRASI İLETİŞİM HİZMETLERİ TAMAMEN ÇÖKTÜ
Saldırılar, Gazze Şeridi’ndeki en büyük hastane olan Şifa Hastanesi’nin yanı sıra yerleşim alanlarını, yolları, şehrin liman bölgesini ve Gazze’nin kuzeybatısından güneybatısına kadar çeşitli yerleri hedef aldı.
Bombardıman, İsrail’in Gazze Şeridi’nde iletişim hatlarını kesmesi, bu nedenle de Gazze’deki tüm iletişim ve internet hizmetlerinin tamamen çökmesiyle eş zamanlı gerçekleşmesi ile durum daha vahim hale gelmiştir.

GAZZE’DEKİ İNSANİ ŞARTLAR GİDEREK AĞIRLAŞIYOR.
Gazze’deki insani şartlar giderek ağırlaşıyor. Özellikle içme suyu problemi yaygın hastalıkların da ortaya çıkmasına sebep oluyor.”
“Gazze’de hastaneler kuşatma altında tutuluyor,sağlık sistemini bilerek çökertmeye çalışan İsrail ve bu zulme göz yuman uluslararası toplum sivilleri, hastaları, bakıma muhtaç bebekleri ölüme terk ediyor. Bölgede elektrik yok, su yok, ilaç yok, altyapı harap halde, hastaneler güvenli değil, tıbbi altyapı yetersiz. Hastanede tüm cihazların kapanma noktasına geldiği, Hatta artık ameliyatların dahi hastaları uyuşturmadan yapılmak zorunda kalındığını biliyoruz.

GAZZE’ DE BÜTÜN HASTANELER KUŞATMA ALTINDA
Gazze’ de bulunan 35 hastaneden 24’ü faaliyetlerini durdurdu.Kalan hastanelerin de 48 saat içinde kapanabilecegi bilgileri gelmektedir. Sessiz kalınan ve insanlık dramı yaşatılan Gazze’de 198 sağlık çalışanın hayatını kaybettiği, 10 dakikada 1 çocuk öldürüldüğü, Gazze’de gittikçe içinden çıkılmaz ve ölüme terk edilen insanların yaşam haklarını ellerinden almak ve engellemek ve insanlık ayıbına bile isteye seyirci kalan korkak DÜNYA!..

İsrail ordusu bu yardımların, son olduğu belirtildi.
İsrail ordusu 7 Ekim’den sonra yakıt girişine yine izin vermedi.
İşgalci İsrail Gazze Şeridi’nde hiç kimsenin kuzeyden güneye ya da güneyden kuzeye gitmesine izin vermiyor ve ayrıca Mısır tarafından onaylanan yaralıların çıkışı konusunda Mısır, Birleşmiş Milletler (BM) ve Kızılhaç ile iletişim kurmamıza rağmen yaralıların çıkışını engelliyor.” 
Yardımların Gazze’ye her gün sınırlı şekilde ulaştığı “İlk günler 20-25 tırın, sadece bir kez de 50 tırın geçişine izin verdiler. Sürekli kontrole tabii tutulduğu için sınırlı sayıda tır içeriye girebiliyor.Onların girdiği yerler, dağıtıldığı güzergâhlar da sürekli kontrol altında tutulmaktadır.Gazze’ye giden miktara göre depolanan miktar fazlasıyla mevcut. Şu an öncelik giden yardımların tümünün Gazze’ye ulaşması ve ulaştırılması konusunda uygulanan engellemeler ile İsrail buna izin vermiyor. Bunun aşılması için bütün dünya ülkeleri seferberliği ile en etkin şekilde temaslar ile çözüm üretilmelidir. Gazzedeki insanlık ayıbına göz yuman duyarsız, ve hiç yaptırıma geçmeyen ya da ağır kalmakla vakit geçiren, dünya ülkeleri tarih sizi yazacak, nesillerinizde sizi okuyacak ve sizlerle gurur yerine ‘UTANÇ’ duyacaklardır.

“Tüm çabamız artık insanların ölmediği, yerlerinden edilmediği, hastanelerinin, sokaklarının, okullarının, ibadethanelerinin bombalanmadığı huzurlu bir Gazze, huzurlu bir Filistin içindir.

Saygı ve hürmetle

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ