Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Avatar photo
Nuran KIRLAK

Ahde vefa platformu başkanı Nuran Kırlak: Öğretmenlik mukaddes meslek! 24 Kasım Öğretmenler günü kutlu olsun

Öğretmenlik insanlık tarihinin en anlamlı ve kutsal mesleğidir. Öğretmenlik mesleği, ürünü insan olan ve başlı başına bir amaç olmaktan öte, bizleri yüce gayemize ulaştıran, bu uğurda ilim-irfan tohumlarını eken kutsal bir meslektir.

Öğretmenlik; bilgi yanında tecrübe ve irfanla çocuklarımızı, gençlerimizi geleceğe hazırlama mesleğidir. Bu yönüyle öğretmenler, eğitim sistemimizin temel yapı taşları, istikbalimizin de mimarlarıdır. 24 Kasım Öğretmenler günü kutlu olsun.

Öğretmen, insanların kendi ayakları üzerinde durmasını sağlayan, yaşamları boyunca kendilerine gerekebilecek bilgileri kazanmalarına yardımcı olan ve topluma arkasını dönmeden toplumun önünde giden bir gönül eridir.

İlk emri “Oku” olan bir dinin mensupları olarak bizler için; bilmenin, bildiğini öğretmenin, öğrenmenin dolayısıyla da öğretmenlerin ayrı bir yeri ve önemi vardır. Peygamber Efendimiz “Ya ilim öğreten, ya ilim öğrenen, ya dinleyen veya bunları seven ol. Sakın beşincisi olma! Yoksa helak olursun…” buyurarak öğretmeye ve öğrenmeye verdiği önemi vurgulamıştır.   

Efendimiz -sallâllâhu aleyhi ve sellem- daha evvel bir eğitimci değildi. Nübüvvetten önce kırk sene, hiç kimseden bir şey öğrenmedi, hiç kimseye de bir şey öğretmedi. Bulunduğu toplum, bir câhiliye toplumu idi. Kendisi ümmî bir kişiydi, yani okuma-yazma da bilmiyordu. Toplum da ümmî bir toplumdu. Toplumda okuma-yazma bilen, yok denecek kadar az durumdaydı.

Fakat Cenâb-ı Hak O’na öyle bir öğretti, öyle bir eğitim verdi ki; O bütün kâinâta muallim oldu, cihâna yön verdi.

“Ben sadece muallim olarak gönderildim” buyurur.
13 yıl Mekke, on yıl da Medine’de öğretmenlik yaptı. Kutsal kitabımız Kur’an’ı öğretti. 23 yılın sonunda hesabı tutulmayacak kadar okuma.- yazma oranı ortaya çıkacaktı.Anlattıklarını harfi harfine kendi hayatında yaşadı, çok güzel örnekti. Yapmadığını söylemedi ve kimseye tavsiye etmedi.
Öğrencilerinin önce gönlüne girdi, sonra da zihinlerini inşa etti. 
23 senede insanları puta tapmaktan vazgeçirdi, tek Allah’a inanmalarını sağladı. 

Peygamber Efendimizin “İlim Çin’de de olsa gidip alınız.” öğüdüyle, kadim milletimizin muasır medeniyetler arasında üst sıralara yükselmesi bu kutsal görevi icra eden ilim-irfan ordusuna yani siz değerli öğretmenlere bağlıdır. Bir medeniyetin gelişmişliği, eğitim sisteminin gelişmişliğinden, eğitimcilerinin azim ve gayretinden geçer.

Kurtuluş savaşının en çetin anlarında bile eğitim ve öğretimi asla ihmal etmeyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, vatanın kurtarılışından hemen sonra söylediği gibi;

         “Bir millet ilim, anlayış ordusuna sahip olmadıkça, savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin o zaferlerin devamlı sonuçlar vermesi ancak irfan ordusuyla geçerlidir.” 

Maddi manevi her şeyi öğretmenler öğretmişlerdir. toplumlara. Osmangazi Osmanlı devletinin kurucusu Osman gazi, eğer Şeyh Edebali veya Şemsi Tebrizi, Mevlana için neyse Taptuk Emre de hoca olarak Yunus Emre için aynı veya Mimar Sinan’ın hocası Muslihittin Ağa olmasaydı, Mimar Sinan diye bir mimar olamayacaktı

Fatih Sultan Mehmet için de aynı. Molla Gürani ve Akşemsettin olmasaydı Fatih Sultan belki fatih olamayacaktı. Öğretmenlerin fevkalade toplumda kıymet ifade ettiklerini, öğretmenlerin en önemli unsur olduklarını hatta klasik ifadeyle işte mum gibi eriyerek etrafına ışık saçan insanlardır. Dinimizde de biliyorsunuz “Bilenler ile bilmeyenler bir olur mu” düsturu ile bunu çok rahat anlatıldığı gibi.. Hazreti Ali’nin “bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum” sözü bunun en bariz, en güzel örneklerindendir. Hayatımızda hem öğretmek hem de öğrenmek zaten yaşamın ve toplumun her kesimi için çok önemlidir.

Bizler biliyoruz ki, öğretmenlerimiz alkış değil, öğrencilerinin ülkesine ve ailesine faydalı bireyler olmasını isterler. Bizler de Ülkemizin aydınlık yarınları için eğitim-öğretim mücadelesi veren saygıdeğer öğretmenlerimizin her zaman yanlarındayız.
Bugün, “Öğretmenler! Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.” sözünün muhatapları öğretmenlerimize, millet olarak ahde vefamızı gösterdiğimiz gündür.

Bugün, hepimizin; kendimiz ve çocuklarımız için şükran borçlu olduğumuz öğretmenlerimizin, unutulmadıklarını gösteren gündür.

Ülkemiz geleceğinin mimarları, Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) efendimizin mesleğinin varisi tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler gününü en içten dileklerimle, kutluyor, hakka yürüyen bütün öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ve görev yapan bütün öğretmenlerimize de başarılar, sağlıklar, esenlikler diliyorum. önlerinde saygıyla eğiliyorum.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ