Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ahde Vefa Platformu Başkanı Nuran Kırlak: Mehdi!

Mehdi ile ilgili mesele

Mehdi ile ilgili mesele 1436 yılı aşkın İslâm dünyasında belki de en çok tartışılan ve müzakere edilen, üzerinde kafa yorulan mühim bir konudur.

İşte kâinatın ve dünyanın son yüzyılına girdiği yaşadığımız zaman diliminde de, İslâm dünyası ve uleması arasında en çok müzakere edilen konulardan birisi yine Mehdi konusudur.

Mehdi konusunda çok fazla kafa karıştırıcı sözler işitiyoruz. Bu konu hakkında bilgi verir misiniz?

İşte konuyla ilgili şimdiye kadar yanlış bilinen doğruları, ve bütün kafa karışıklığını gidermek için tüm detayları ile birlikte “Mehdî” konusunu ve ortaya çıkışı sürecini sizler için Üstadımıza sorduk

“Üstadım Mehdi konusunda ne düşünüyorsunuz?
dedim

“Hangi mehdi?” diye sordu.

“Kaç tane var ki?” dedim. Anlatmaya başladı…

” Mehdi hidayet yolunu gösteren ve o yola insanları davet eden, hidayete sebep ve vesile olan demektir. Hidayet yolu Kuranı Kerim ve Sünneti Resul s.a.v yoludur. Yani Ehli Sünnet vel Cemaat yoludur. Bu anlamda hakiki Mehdi bizzat Peygamberimiz s.a.v efendimizdir.
Ondan sonra gelen ve “peygamber varisleri” olarak nitelendirilen maneviyat ehli alimler “dikkat et, sadece ilim zehirler, sadece maneviyatla meşgul olmak felç eder. ikisi bir arada olacak”, işte bu alimler eğer insanları hakka davet ediyor ve hidayete vesile olmaya çalışıyorlarsa her bireri Mehdi’dir. Bu vasıf için şan, şöhret, ünvan sahibi olmalarına gerek yoktur.
Her insan hayatı boyunca böyle bir Mehdi’ye, (velev ki bu Mehdi cami imamı olsun, isterse de mahallenin delisi) muhtaçtır ve ulaşmalıdır. Mehdisine ulaşamadan ölen kimse çok büyük ihtimalle dalalet üzere ölmüş olur.
Birde her çağda bölge bölge ehli sünnet inancını yaymak için çalışan maneviyat ehli alimler vardır. Bunlar o yörenin Mehdi’sidir. Eğer yaşadığın bölgede ehli sünnet üzere böyle biri varsa ona destek olmak Resulullah’a s.a.v destek olmak gibidir. O’na tabi olmak gerekir.

YAKTIĞI MEŞALE ÇAĞLARA VE İKLİMLERE IŞIK SAÇAN MEHDÎ’LER VARDIR.

Yaktığı meşale çağlara ve iklimlere ışık saçan Mehdi’ler vardır. İmamı Rabbani, Abdulkadir geylani, Mezhep İmamları, Mevlana, Yunus (Allah hepsinden razı olsun) bunlardandır.

“HERKESİN ARADIĞI SON ZAMANDAKİ SON MEHDÎ’YE”
Gelelim senin sorduğun ve herkesin aradığı son zamandaki son Mehdi’ye;
Allah o Mehdi’nin çıkacağı zamanın fitnesinden bizleri korusun. O ana kadar görülmüş tüm savaşların toplamı kadar şiddet, vahşet, katliam ve ölümlerin olacağı savaşlar çıkacak. Bu savaşlar para ve enerji kaynakları için değil, bizzat dinler savaşı olacak. Bu savaşlar devam ederken aynı anda Müslümanlar da birbirine aleni savaş açacak. Evlerde aile içinde bile katliamlara sebep olacak dini ve inanç fitneleri çıkacak. Ehli sünnet alimler ekin gibi biçilecek. Salgın ve ölümcül hastalıklar dünyayı kasıp kavuracak. İnsanlar köylere, hatta mağaralara sığınacak. Sular çekilecek, kıtlık ve kuraklık olacak… Ve daha fazlası….

ALENİ OLARAK DA KENDİNİ İLAN EDECEKTİR.

Tüm bunlar en şiddetli hale geldikten sonra kılıcı keskin, dili etkin, ilmi kuvvetli ve kalbi nurlu biri Medine şehrinde ortaya çıkıp Müslümanları toparlayacak ve önce kendi içlerindeki fitneye son verip sonra Müslümanları kafirlere galip ve dünyaya hakim kılacak.
İşte Mehdi budur ve Aleni olarak da kendini ilan edecektir. Bu fitneyi görmeden kimsenin O Mehdi olduğuna inanmayın. O zamanın fitnesinden Allah’a sığının ve Mehdi aramaktansa o zamanı yaşatmayan Allah’a Mehdi zamanına ulaştırmadığı için şükredin”
İnsanlığa ve İslam âlemine Mehdî konusu ile ilgili hakikat penceresinden, tartışmalara müzakerelere son verecek açıklamalar için üstadımıza çok teşekkür ederiz.

Saygı ve Hürmetle