Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ahde Vefa Platformu Başkanı Nuran Kırlak: 12 Eylül, 28 Şubat ve 15 Temmuzları milletimize Allah bir daha yaşatmasın!

“Demokrasimiz, 40 yıl önce

“Demokrasimiz, 40 yıl önce bugün tarihinde en karanlık günlerinden birini yaşadı. Türkiye’nin hızlı bir dönüşüm yaşadığı 70’li yıllarda, halk sağcı ve solcu olarak derin bir kamplaşma yaşadı. Farklı görüşlere karşı hoşgörüsüzlük ve tahammülsüzlük iç çatışmaları da beraberinde getirdi. Bu durumu fırsat olarak gören cuntacılar, 12 Eylül 1980 tarihinde ülke yönetimine el koydular. O tarihte yürürlükte olan 1961 Anayasası askıya alındı. Siyasi partiler kapatıldı ve liderlerine siyaset yasağı getirildi.
Geçmişi değiştiremeyiz, Ama Gelecek değişir.

Ülkemizin ilerlemesi ve gelişmesinin yegâne temeli demokrasidir. Hukuk devleti anlayışından hiçbir zaman ödün verilmemelidir. Demokrasimize sahip çıkmak, tüm yurttaşlarımız ve bizler için büyük bir sorumluluktur.
Olumsuzlukların giderilmesinin ve yüzleşmenin koşulu, yüksek siyasi iradedir. Geçmişle yüzleşme ve hesaplaşma için ülkenin anayasal ve yasal sisteminin , evrensel insan hakları ve değerlerine saygiya dayalı olarak değişme yolunda adımlar hızlandırılmalıdır.
12 Eylül’ün acı bilançosunun karşısında sandığın gücünün ve öneminin ne kadar büyük olduğunu anlayan bu millet, memleketimizde darbelere asla geçit verilmeyeceğini en son 15 Temmuz’da bir kez daha gösterdi.

Yeni Anayasa hayata geçirilmelidir.
Öncelikle maddi yasaların, hak ve özgürlüklerin esası ile ilgili mevzuatın değil, usul ve mekanizmaların da insan hakları ve özgürlüklerini koruma, gerçekleştirme ve geliştirmeye dönük/elverişli olmasına ve İnsan haklarına bütüncül olarak yaklaşım gösterilmelidir.

Her şeyiyle milli iradenin ürünü yeni bir Anayasayı ülkemize kazandırmak, ilk hedeflerimiz arasında olması, geleceğimizin teminatı çocuklarımıza bırakabileceğimiz en değerli miras olacaktır.

Bu düşüncelerle 12 Eylüllerin bir daha yaşanmaması için 15 Temmuz’da canını siper eden, bu topraklar için canını ortaya koyan bütün kardeşlerimize Allah’tan rahmet ailelerine de başsağlığı diliyorum. Ülkemizi yıllarca geriye götüren ve kalkınmasının önünde engel oluşturan 12 Eylülleri, 28 Şubatları ve 15 Temmuzları bu millete Allah bir daha yaşatmasın.

SAYGIYLA