Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AF Çıkacak (Af ne zaman çıkacak) 2024 Genel af var mı? Yargı paketinde af var (Mahkumlara af yasası) mı?

Yeni yargı paketinin detaylarının

Yeni yargı paketinin detaylarının belli olmasıyla cezaevinde bulunan mahkum yakınları infaz düzenlemesi olup olmayacağını merak ediyor. 9. Yargı paketinde af var mı?

9. Yargı paketinin taslak maddeleri ortaya çıkacak. Peki 9. Yargı paketinin taslak maddelerinde mahkumlara af yasası var mı?

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç çalışmaların maddeleriyle ilgili bilgiler verdi.

Yeni yargı paketi çalışmaları sona erdikten sonra Meclis’e geleceğini ve milletvekilinin takdirine sunulacağını ifade eden Tunç, 60’tan fazla maddeden oluşan bir paket olduğunu dile getirdi.Adalet Bakanlığı Yargı Paketi çalışmalarını tamamladıktan sonra kanun teklifi TBMM’de görüşülecek ve onay çıkması durumunda yasalaşacak. Hürriyet ise yeni yargı paketinin detaylarına ulaştı. 22 farklı kanunda 105 maddeyi değiştiren taslak çalışma dikkat çekti.Adalet Bakanı Yılmaz Tunç açıklamasında ise cezasızlık algısının ortadan kaldırılması gerektiğini ifade etti. Peki 2024 Mahkumlara af çıkacak mı? Yeni Yargı Paketi infaz düzenlemesini kapsıyor mu? İşte, taslak çalışma hakkında son dakika bilgiler…

Özellikle cezasızlık algısını ortadan kaldıracak düzenlemelerin yapılması noktasında büyük bir beklenti olduğuna dikkat çeken Tunç, “ “Suç, işleyenin yanına kar kalmaması lazım. Yani 2 yılın altında cezaya hüküm giyen biri, koşullu salıverme süresiyle beraber denetimli serbestliği de dikkate aldığımızda hiç cezaevinde barındırılmadan tahliye oluyor.Bu da toplumda bir cezasızlık algısına neden oluyor. Bu anlamda denetimli serbestlik süresini otomatik 1 yıl şeklinde değil de bir oran getirerek, beşte 1 olabilir, bu tabii milletvekillerimizin takdirindedir. “ ifadelerini kullandı.Taslak metne göre, bir gün karşılığı adli para cezasının alt sınırı 20 liradan 100 liraya, üst sınırı 100 liradan 500 liraya çıkarılacak. Mahkemelerce doğrudan verilen adli para cezalarında kesinlik sınırı 3 bin TL’den 15 bin TL’ye yükseltilecek. Manevi tazminat talepleri Anayasa Mahkemesi yerine Tazminat Komisyonu’na gelecek. Bu düzenlemeler 1 Nisan 2024 sonrası verilen kararlar için geçerli olacak.Denetimli serbestlik kriterleri de değiştirilecek. Her hükümlüye 1 yıl uygulamak yerine cezayla orantılı olarak uygulanacak. Buna göre, hükümlü cezasının en az yüzde 40’ında ceza infaz kurumunda kalacak. Yani, 1 ay ceza alan kişi 12 gün ceza infaz kurumunda kalacak. Düzenleme ile az ceza alan hükümlüler de ceza infaz kurumuna gireceğinden cezasızlık algısının ortadan kaldırılması hedefleniyor. Denetimli serbestlik süresi ise 3 yılı aşamayacak.