Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ABD’den Türkiye’ye F-16 satışı için onay

Son Dakika: ABD Savunma

Son Dakika: ABD Savunma Güvenlik İşbirliği Ajansından yapılan yazılı açıklamada, ABD Dışişleri Bakanlığının, Türkiye’ye 40 F-16 Blok 70 savaş uçağı ile 79 F-16 modernizasyon kitinin satılmasını onaylayan resmi tebligatı Kongre’ye gönderdiği belirtildi.

Son Dakika: ABD'den Türkiye'ye F-16 satışına onay geldi
  • ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’ye 40 F-16 savaş uçağının satışı ve mevcut F-16’ların modernizasyonu konusunda Kongre’ye resmi bildirimde bulundu.
Son Dakika: ABD'den Türkiye'ye F-16 satışına onay geldi - Resim : 1
  • Açıklamada, “Dışişleri Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti’ne yaklaşık 23 milyar dolar değerinde F-16 alımı ve modernizasyonu ve ilgili ekipmanların satışını onaylayan kararını verdi.” ifadelerine yer verilirken, Savunma Güvenlik İşbirliği Ajansının ilgili sertifikasyonunun bugün Kongre’ye iletildiği de kaydedildi.
Son Dakika: ABD'den Türkiye'ye F-16 satışına onay geldi - Resim : 2

İLGİLİ EKİPMANLAR DA TESLİM EDİLECEK

  • Türkiye’ye F-16 satışının NATO’nun güvenlik ve istikrarı açısından önemli olduğu vurgulanan açıklamada, Ankara’ya 40 yeni F-16 savaş uçağı ile 79 F-16 modernizasyon kitinin yanı sıra ilgili ekipmanların temin edileceği belirtildi.
Son Dakika: ABD'den Türkiye'ye F-16 satışına onay geldi - Resim : 3
  • Silah satışının gerçekleşebilmesi için ABD yönetiminin sunduğu satış tebligatına Kongre’den itiraz gelmemesi gerekiyor.
Son Dakika: ABD'den Türkiye'ye F-16 satışına onay geldi - Resim : 4

SATIŞA ONAY GELDİ

  • Ayrıca, yabancı ülkelere silah satışlarında denetim görevi olan Senato Dış İlişkiler Komitesinin Başkanı Ben Cardin, Türkiye’ye F-16’ların satışına onay vereceğini açıkladı.
Son Dakika: ABD'den Türkiye'ye F-16 satışına onay geldi - Resim : 5
  • Aynı saatlerde konuya ilişkin bir açıklama yapan Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Michael McCaul da İsveç’in NATO üyeliğinin Ankara tarafından onaylanmasından memnuniyet duyduğunu ve mevcut durumda Türkiye’ye F-16’ların satışına onay vereceklerini bildirdi.
Son Dakika: ABD'den Türkiye'ye F-16 satışına onay geldi - Resim : 6

KONGRE’NİN DEĞERLENDİRME İÇİN 15 GÜN SÜRESİ VAR

  • ABD Kongresinin satışı değerlendirmek için 15 günlük yasal süresi bulunuyor, bu süre zarfında itiraz olmazsa satış resmen gerçekleşmiş oluyor.
Son Dakika: ABD'den Türkiye'ye F-16 satışına onay geldi - Resim : 7
  • Söz konusu süre, ilgili yasaya göre, NATO üyesi ülkeler için 15 gün, NATO üyesi olmayan ülkeler içinse 30 gün olarak belirtiliyor.
  • Yabancı ülkelere silah satışı konusunda Senato Dış İlişkiler Komitesi ile Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesinin değerlendirme ve varsa itiraz hakkı bulunuyor.