Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Zeytinyağlı Enginar Tarifi İçin Malzemeler

Servisi için: Zeytinyağlı Enginar
  • 1/2su bardağızeytinyağı
  • 1adetorta boy kuru soğan
  • 1adetpatates
  • 1adetbüyük boy havuç
  • 1su bardağıdondurulmuş bezelye
  • 8adetayıklanmış enginar
  • 2adettaze sıkılmış limon suyu
  • 1su bardağısu
  • 1tatlı kaşığıtoz şeker
  • 1çay kaşığıtuz

Servisi için:

  • 1/4demetdereotu

Zeytinyağlı Enginar Tarifinin Püf Noktası

Sap ve yaprak kısımlarından ayıklanmış taze enginarları, kararmamaları için limonlu suda bekletmeye özen gösterin.

Zeytinyağlı Enginar Tarifinin Pişirme Önerisi

Kuru soğan yerine bol miktarda incecik doğradığınız taze soğan, dereotu ve bezelye karışımıyla da zeytinyağlı enginar yemeğini çiğden hazırlayabilirsiniz.

Zeytinyağlı Enginar Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bir tavada yarım su bardağı zeytinyağı ile 1 adet küp doğranmış soğanı hafif pembeleşinceye kadar kavurun.enginar-adim-2
  2. Üzerine küp doğranmış ve haşlanmış, 1’er adet patates ve havucu da ekleyip 2-3 dakika bu şekilde kavurun.enginar-adim-3
  3. 1 su bardağı bezelyeyi de üzerine ekledikten 3-4 dakika sonra garnitürünüzü ocaktan alın.enginar-adim-4
  4. Enginarları pişireceğiniz sosu hazırlamak için bir kapta 2 adet sıkılmış limon suyu, 1 su bardağı su,  1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 çay kaşığı tuz ve 2 yemek zeytinyağını karıştırın.enginar-adim-5
  5. Geniş bir tencereye 8 adet enginarı yerleştirin ve üzerlerine hazırladığınız garnitürden koyun.
  6. enginar-adim-7
  7. Limonlu su karışımını da tencereye aktarın.enginar-adim-8
  8. Enginarı sofralarınızda soğuk olarak servis edin, afiyet olsun.enginar-adim-9
  9. Ardından kapağını kapatıp, enginarlar yumuşayana kadar pişirin.enginar-adim-10
market-icon

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.

Pazartesi günleri kasap, Salı ve Çarşamba günleri sebze meyve, Cuma günleri kuru yemiş, Cumartesi günleri balık, Pazar günleri baharat siparişlerin için taptaze ve indirimli ürünler ile yanında, tüm malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Zeytinyağlı Enginar Tarifinin Servis Önerisi

Soğuk olarak servis yaptığınız zeytinyağlı sebze yemeği üzerine servisi esnasında ekstra zeytinyağı gezdirebilirsiniz.

Faydalı Bilgiler: Enginar Hangi Mevsimde Yetişir?

Enginarı taze taze tüketmek için Mart ayından Mayıs ayına kadar ki dönemde tüketmenizi öneririz. Sağlık açısından çok faydalı bir sebze olan enginarın tüketiminin son yıllarda artması ile enginar konservesi oldukça yaygınlaştı. Artık market raflarında dahi enginar konservesine kolaylıkla ulaşabiliyoruz ve böylece her mevsim enginar tariflerini yaparak tüketebiliyoruz.

Faydalı Bilgiler: Enginar Nasıl Temizlenir?

Enginarın besin değerini kaybetmemesi için temizleme ve soyma işlemlerini, yemeğinizi pişirmeden hemen önce yapmalısınız. Enginarın baş kısmındaki kararmış sert yapraklarını, etli kısma en yakın yerden ama etli kısma değmeyecek şekilde enine doğru kesin. Daha sonra enginarın çanak bölgelerindeki yapraklarını keserken enginarı döndürerek bir bıçak yardımıyla düzgün bir şekilde kesin. Kalan dış yaprakları ve sert kısımlarını elinizle alın. Enginarın iç kısmında bulunan tüyleri bir kaşıkla kazıyarak ya da oyularak çıkartın. Çanağın iç kısmını limonla ovun ve kararmaması için limonlu suda bekletin. Enginar nasıl temizlenir konusunda detaylı içeriğimiz de aşamalı anlatımıyla size yardımcı olabilir.

Faydalı Bilgiler: Enginar Nasıl Saklanır?

Karaciğer dostu enginarı derin dondurucuda saklayarak her mevsim tüketebilirsiniz. Temizlemiş olduğunuz çanak enginarları saklamak için bir tencereye 2 su bardağı su, 1 adet limon ve 1 yemek kaşığı kaya tuzunu ekleyin ve 4 adet çanak enginarı koyun. Ardından 4 dakika haşlayın ve şoklama yapmak için buzlu suya atın. İyice kurulayarak kilitli buzdolabı poşetlerine koyun. Bu şekilde sakladığımız enginarları derin dondurucuda 12 ay saklayabilirsiniz.

Faydalı Bilgiler: Karaciğer İçin Enginar Nasıl Tüketilmelidir?

Enginarın sağlığa faydaları ve özellikle karaciğer üzerinde yarattığı faydalar artık birçok kişi tarafından biliniyor. Enginar besin öğeleri içeriği bakımından çok zengin bir sebze ve aynı zamanda karaciğer hastalıklarında onarıcı özelliği sayesinde enginar suyu şeklinde kür olarak tüketiliyor. Her ne kadar çok ciddi bir zararı bilinmese de enginar suyunu düzenli olarak kullanmaya başlamadan önce mutlaka doktorunuza danışmalısınız.

Faydalı Bilgiler: Işıl Işıl Parlayan Zeytinyağlı Yemekler İçin Şeker Tadında Öneriler Nelerdir?

Mücevher gibi parlayan zeytinyağlı yemekleri hazırlamanın da püf noktaları, incelikleri var bu hayatta. Bugün mutfağımız biraz sağlık, biraz Ege kokacak. İzniniz olursa başlıyoruz. Bu püf noktaları hayat kurtaracak: Işıl Işıl Parlayan Zeytinyağlı Yemekler İçin Şeker Tadında 7 Öneri

Faydalı Bilgiler: Enginar Nasıl Pişirilir?

Birbirinden farklı pişirme yöntemleriyle hazırlanabilen enginarı seçerken de dikkat edilmesi gereken birkaç nokta var. Örneğin; yaprakları açılmamış, sıkı ve çürüksüz olmasına özen gösterin. Tazeliği ise diğer bir önemli konu. Sapını salladığınızda elastik bir şekildeyse enginarınız taze demektir. Bu şekilde enginarlar varsa elinizde hadi pişirmeye başlayalım. Tüm püf noktaları için: Enginar Nasıl Pişirilir?

Zeytinyağlı Enginar Kaç Kalori?

1 adet zeytinyağlı enginar 130 kaloridir.