Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vatandaş maaşı nasıl bağlanacak? ‘Evlilik Kredisi Sistemi’ nasıl olacak? Bakan Derya Yanık açıkladı

Seçime sayılı günler kala

Seçime sayılı günler kala Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, vatandaş maaşı ve evlilik kredisi sisteminin detaylarını anlattı. Bakan Yanık, Aynı aileden birkaç kişi vatandaş maaşından faydalanabilecek. Sosyal yardımlarımız hane temellidir. Bizim için tek ölçü milletimizin ihtiyacıdır.” dedi. ‘Evlilik kredisi sistemi’ne de değinen Bakan Yanık, “Aileyi önemsiyoruz, süresiz bir kredi olacak. Sigorta priminin 1/3’ünü devlet ödeyecek.” ifadelerini kullandı.

Vatandaş maaşı nasıl bağlanacak? 'Evlilik Kredisi Sistemi' nasıl olacak? Bakan Derya Yanık açıkladı

14 Mayıs seçimlerine 7 gün kala hazırlıklar daha da hız kazandı…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Osmaniye’de CNN TÜRK Editörü Gülşen Coşkun’un konuğu oldu.

Gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Bakan Yanık, vatandaş maaşı ve evlilik kredisi sisteminin detaylarını da anlattı.

Bakan Derya Yanık’ın açıklarından öne çıkan başlıklar şöyle:

“(The Economist’e tepki) Her seçim öncesi bir parmak sallamaya kalkarlar vesayet odakları, her seferinde de millet gereken cevabı verir. Milletin iradesini tecelli edeceğini her seferinde tekrar eden, seçim sonuçlarına kadar hiçbir sonuçtan emin olmayacak bir siyasi lider. Böyleyken, buna rağmen, hala ‘gidecek’ gibi son derece çirkin, Sayın Cumhurbaşkanımızın hak etmediği ifadelerle seçime gölge düşürmeye çalışmak bir öğrenilmiş çaresizliktir.

Biz gülüp geçiyoruz bir tarafıyla, çok aciz tepkiler bunlar. Milletimiz gereken cevabı 14 Mayıs’ta verecek, biz milletimize güveniyoruz. Seçmenin gündemi her zaman daha rasyoneldir.

Sonuç itibarıyla burası deprem bölgesi. Bir taraftan depremin yaralarını sarmaya çalışıyoruz.

SOSYAL YARDIMLAR
Sosyal yardımlarımız dezavantajlı gruplara sağlanan yardımlar. Birey yoksulluk sınırına düşmeden destek vereceğiz. Şu anda sayı vermeyeyim, ama böyle bir grup olduğunu tespit etmiştik. Bizim sosyal yardımlarımız son derece esnek.

‘VATANDAŞ MAAŞI’ NASIL BAĞLANACAK? 
Kriterlerin önemli bir kısmı mevcut. 28 kurum ve kuruluşun verilerinin doğrudan entegre olduğu, ‘Ben sosyal yardımlardan yararlanmak istiyorum’ diye müracaat ettiğinde ‘Gelir miktarı ne kadar?’ bütün bunları ölçtüğümüz bir sistemimiz var. Farklı durumları tespit edebilmemiz için haneleri ziyaret ettiği, hem teknik anlamda vatandaşın gelir düzeyini tespit ettiğimiz süreç var.

Aynı aileden birkaç kişi bu maaştan faydalanabilecek. Sosyal yardımlarımız hane temellidir. Bizim için tek ölçü milletimizin ihtiyacıdır. ‘Biz söylüyoruz onlar yapıyor’ lafına gülünür. Bugüne kadar kimsenin dönüp bakmadığı başlıklarda AK Parti iktidarlarının yaptıkları ortada. Dolayısıyla ‘Biz söylüyoruz onlar yapıyorlar’ haksızlık olur.

‘EVLİLİK KREDİSİ SİSTEMİ’ NASIL OLACAK?
Aileyi önemsiyoruz, süresiz bir kredi olacak. Sigorta priminin 1/3’ünü devlet ödeyecek.”