Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Uzman doktorlardan ‘yapay zeka’ uyarısı: Derhal durdurulmalı!

Son zamanlarda insan sağlığın

Son zamanlarda insan sağlığın tehdit eden bir unsuz olarak karşımıza çıkan ‘yapay zeka’ için birçok isimden peş peşe uyarılar geliyor! Elon Musk’un da aralarında bulunduğu teknoloji dünyasının önde gelen isimlerinden çok fazla uyarı yapılmasının ardından bir uyarı da tıp dünyasından geldi. Halk sağlığı uzmanları, düzenlemeler yapılana kadar yapay zekanın gelişiminin durdurulması çağrısında bulundu.

Uzman doktorlardan 'yapay zeka' uyarısı: Derhal durdurulmalı!

Yapay zeka milyonlarca kişinin sağlığına zarar veriyor ve herkesin bildiği gibi insanlık için varoluşsal bir tehdit! Yapay zeka ile ilgili peş peşe uyarılarda bulunan halk sağlığı uzmanları, yapay zekanın insanlık için büyük bir risk olduğunu söylemekte. Yapılan uyarıların ardından uzmanlar, yapay genel zekanın gelişiminin durdurulması çağrısında bulundu.

Aralarında teknoloji girişimcisi Elon Musk’un da bulunduğu teknoloji dünyasının önde gelen isimleri yapay zeka çalışmalarının gereken düzenlemeler yapılana kadar durdurulması çağrısı yapmıştı.

Benzer bir çağrı bu kez tıp dünyasından geldi.

Uzman doktorlardan 'yapay zeka' uyarısı: Derhal durdurulmalı! - Resim : 1

Sağlık hizmetlerinde devrim yaratma potansiyeline sahip olan yapay zeka, hastalıkların teşhisini iyileştiriyor, hastaları tedavi etmenin daha iyi yollarını buluyor ve bakımı daha fazla insana yayıyor.

Ancak tüm bu faydaların yanı sıra, BMJ Global Health dergisinde yazan İngiltere, ABD, Avustralya, Kosta Rika ve Malezya’dan sağlık uzmanlarına göre yapay zekanın gelişimi aynı zamanda olumsuz sağlık etkileri üretme potansiyeline de sahip.

Tıp ve sağlık hizmetleriyle ilişkili riskler arasında “Yapay zeka hatalarının hastalara zarar verme potansiyeli, veri gizliliği ve güvenliği ile ilgili sorunlar ve yapay zekanın sosyal ve sağlık eşitsizliklerini daha da kötüleştirecek şekillerde kullanılması yer alıyor” dediler.

Bir zarar örneğinin, daha koyu tenli hastalarda kan oksijen seviyelerini fazla tahmin eden ve hipoksilerinin yetersiz tedavisine neden olan yapay zeka güdümlü bir nabız oksimetrenin kullanılması olduğunu söylediler.

Ancak yapay zekadan insan sağlığına ve hatta insan varlığına yönelik daha geniş, küresel tehditler konusunda da uyarıda bulundular.

Yapay zeka, ölümcül otonom silahların kullanımı ve yapay zeka tabanlı sistemlerin çok sayıda işçiyi yerinden etmesi durumunda kitlesel işsizliğin ruh sağlığı üzerindeki etkileri yoluyla milyonlarca kişinin sağlığına zarar verebilir.