Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Üniversite öğrencisi 120 bin dolarlık sanat eserini yedi, “Acıkmıştım” dedi

Güney Kore’nin başkenti Seul’de

Güney Kore’nin başkenti Seul’de sergilenen İtalyan sanatçı Maurizio Cattelan’a ait 120 bin dolarlık duvara bantlı sanat eseri muzu, bir üniversite öğrencisi acıktığı için yedi.

Daha önce birçok kez tartışmalara yol açan duvara bantlanan bir muzdan oluşan kavramsal sanat eseri bu kez yenildiği için gündem oldu.

Seul Ulusal Üniversitesi’nden bir sanat öğrencisi, Güney Kore’nin başkenti Seul’deki Leeum Sanat Müzesi’nde sergilenen ve İtalyan sanatçı Maurizio Cattelan’ın ikonik eserlerinden biri olan meyveyi duvardan söktü ve yedi.

YEDİKTEN SONRA KABUĞU TEKRAR ASMIŞ

Müze sözcüsü, öğrencinin aç olduğu için muzu yediğini söyledi. Güney Koreli öğrenci muzu yedikten sonra kabuğunu tekrar duvara bantladı. Kabuk daha sonra müze tarafından taze bir muzla değiştirildi.

SANATÇI TEPKİ GÖSTERMEDİ

NTV’nin haberine göre, müze sözcüsü konuya ilişkin, “Olay aniden gerçekleştiği için özel bir önlem alınmadı. Sanatçı Cattelan olaydan haberdar edildi ancak herhangi bir tepki vermedi” açıklamasını yaptı.

m3.jpg

Diğer taraftan eser, Cattelan’ın şu anda Seul’deki müzede 16 Temmuz’a kadar devam eden kişisel sergisi WE’nin bir parçası olarak sanatseverlere sunuluyor ve muzun kendisi düzenli olarak iki ya da üç günde bir değiştiriliyor. Cattelan, popüler kültüre meydan okuyan ve genellikle kavramsal sanat tartışmalarını kışkırtan hicivli eserleriyle tanınıyor.

DAHA ÖNCE DE YENİLMİŞTİ

Öte yandan, Cattelan’ın eserindeki muz ilk defa yenilmedi. Performans sanatçısı David Datuna Miami’deki Art Basel’de Perrotin galerisinde sergilenen muzu koparmış ve şaşkın bakışlar arasında mideye indirmişti.

m2.jpg

Datuna daha sonra Instagram’dan yaptığı paylaşımda, “Bu eseri gerçekten çok seviyorum. Çok lezzetli. Muzu, vandalizm eylemi gerçekleştirmek için değil, bir sanat performansı yapmak için yedim.” demişti.