Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Turfanda karpuz hasadı başladı; tarlada kilosu 7 lira

Türkiye’nin en önemli karpuz üretim merkezlerinden

Türkiye’nin en önemli karpuz üretim merkezlerinden Adana’da turfanda karpuz hasadı başladı. Tarlada kilosu 7 liradan satılan karpuzlar, kamyonlara yüklenerek Türkiye’nin dört bir yanına gönderiliyor.

Turfanda karpuz hasadı başladı; tarlada kilosu 7 lira
Ülke genelinde üretilen 4 milyon ton karpuzun yüzde 21’ini karşılayan kentte turfanda karpuz hasadı, deniz kıyısındaki Karataş ilçesi Kapı Mahallesi’nde başladı.
Turfanda karpuz hasadı başladı; tarlada kilosu 7 lira
Kentte 80 bin dekar üzerine ekilen karpuzda bu yıl 550 bin ton verim beklendiği bildirildi. Tarlada kilosu 7 liradan satılan karpuz, iç piyasanın yanı sıra Romanya, Bulgaristan, Yunanistan ve Rusya’ya da ihraç ediliyor.

Advertisement: 0:04

550 BİN TON REKOLTE BEKLENİYOR
550 BİN TON REKOLTE BEKLENİYOR İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin de hasat yapılan tarlalarda incelemelerde bulundu. Son 2 yıldır yaşanan don nedeniyle ekim alanlarının düştüğünü aktaran belirten Tekin, “Geçtiğimiz yıllarda 110 bin dekar ekim alanımız varken bu yıl 80 bin dekar civarında ekim yapıldı.
Turfanda karpuz hasadı başladı; tarlada kilosu 7 lira
Kumda karpuz hasadında rekoltemiz iyi. Dönüme 5-6 ton verim alıyoruz. Bundan sonra çıkacak karpuzlarda verimin dönümde 10 tona kadar yükselmesini bekliyoruz” dedi.
KARPUZLAR DAHA DA OLGUNLAŞTI
KARPUZLAR DAHA DA OLGUNLAŞTI Karpuzların geçen yıla oranla daha lezzetli ve kaliteli olduğunu belirten Tekin, “Hasadımız aslında 15 gün gecikti. Bu gecikme karpuzun daha iyi olgunlaşmasına neden oldu. Hasadımızı hızlı bir şekilde yaparak Türkiye’nin ihtiyacını Çukurova’dan göndereceğiz.