Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Teknoloji neden önemlidir? Teknoloji nasıl doğru kullanılır?

Teknoloji neden önemlidir? Teknoloji

Teknoloji neden önemlidir? Teknoloji nasıl doğru kullanılır?

Teknoloji neden önemlidir? Teknoloji nasıl doğru kullanılır?

ASKERİ TEKNOLOJİLERBİLGİSAYARLARBİLİM KUTUSUGİYİLEBİLİR TEKNOLOJİİNTERNETMOBİL TEKNOLOJİNANOTEKNOLOJİROBOTİK TEKNOLOJİLERTEKNOLOJİ DÜNYASINDAN FOTOĞRAFLARTELEKOMÜNİKASYONYAPAY ZEKAYAZILIM

İnsanoğlunun her gününü esir alan teknolojiden kopmak neredeyse imkansızdır. Zararlarını düşünmeden önce, sinir olmadan faydalarını kullanmaya devam ediyoruz. Tabi ki her şeyin olduğu gibi teknolojinin de fayda ve zararları mevcuttur. Bu yazımızda Teknoloji Aslında Nedir? İnsanlara ve Çevreye Olan Fayda ve Zararları Nelerdir? Teknolojinin de fazla kullanımı zararlı mıdır? Teknoloji neden önemlidir? Teknoloji nasıl doğru kullanılır? Teknolojiyi kullanmanın yararları nelerdir? Teknoloji nedir? Tanımı nasıl yapılır? sorularının cevabını vermeye çalışacağız.


Teknoloji neden önemlidir? Teknoloji nasıl doğru kullanılır?

Teknolojinin önemi daha iyi anlaşılması için sizlere önce bize sağladığı yararlar hakkında bilgilerle başlayalım. Teknolojinin günlük hayatı kolaylaştırmak açısından sayısızca faydaları vardır. Geçen son yüzyıllarda teknoloji sayesinde insanoğlunun neler kazandığını, bir çok faydalarının olduğundan bahsetmek yetersiz kalacaktır. Yalnızca bilgisayar ve televizyonun yararları dahi, günlük yaşamdaki faydalarını özetlemeye yetmez. Doğrudan ve dolaylı olarak insanlara binlerce faydasından bahsetmek mümkündür. Teknolojinin faydalarından bazıları ise şunlardır;

Bilgi alışverişi teknoloji sayesinde üst düzeyde kolaylaştı. Dünyanın bir ucundan bir ucuna haberleşme ve dünyanın öteki ucunda gerçekleşen olaylardan anında haber olmak. Hayattaki zorlukları kolaylaştırdı , bir çok şeyi pratikleştirdi. Neredeyse bütün insanlar gibi evden alışveriş yapmak mümkün hale geldi. Kilometrelerce uzaklıktaki bir olayı veya haber anında canlı olarak izlenebilir. Çok kısa bir süre içerisinde herhangi bir apartmanın 10. katına çıkılabilir.

Günümüz teknolojisi ile birlikte tıp sektörü de neredeyse her alanda teknolojiye bağımlıdır. Bunlara en başta verilecek örnek ise tahliller, DNA analizleri, ameliyatlar gibi tıp tedavileri olarak gösterilebilir. Sonu ölümle biten birçok hastalığın tedavileri teknoloji sayesinde bulunmuştur. Teknolojinin günlük hayata en büyük etkisi ise ulaşım sektörüdür. Kara, hava ve deniz ulaşımında insanoğlunun kullandığı her araç birer teknoloji ürünüdür.

Bu ulaşım araçları sayesinde günlerce süren yollar bir kaç saat gibi kısa sürelerde gerçekleşmektedir. Küresel ekonomi başta olmak sureti ile ülke ekonomilerinin gelişmesine, endüstri ve eğlence sektörleri vb. yükselmesine ve gelişmesine yol açtı. Günlük hayatta kullanılan asansörler, küçük ev aletleri ve daha fazlası teknolojik cihazlar, zamandan tasarruf ve daha verimli kullanışlı hizmetler sağlamaktadır.

Hatta eğitim alanında bile teknolojinin etkisi vardır. Mesela; öğrenciler yakın olmayan bölgelerden okula gidebilirler, okulun ders kitapları veya test kitapları teknoloji sayesinde basılır. Yayın ve basın sektörlerinin kullandığı teknolojik cihazlar, kısa zamanlarda binlerce baskının basılmasına olanak sağlar. Medya sektörleri, teknoloji sayesinde iletişim kurabilir ve haber ulaştırabilir. Fotoğraf makineleri, kameralar, uydu sistemleri ve ses kayıt cihazları teknoloji aracılığı ile yapılır. Suç işleyen kişilerin yakalanması için bile teknoloji kullanılır. Bu nedenden kullanılan güvenlik kameraları takip sistemleri, alarmlar ve telsizler teknolojinin birer ürünüdür.

Televizyon zaten teknolojinin eseridir. Bununla birlikte reklam, eğlence ve müzik sektörü de tamamen teknolojiye bağımlıdır. Şarkıcıların yaptıkları albümleri piyasaya çıkarması, tiyatro oynanabilmesi, sinema sektörünün tamamı, bununla beraber tabi ki reklam filmleri ve klip çekimleri, yapılacak yayınlar ve konserlerin tamamı için teknoloji kullanılmaktadır.

Sanayi ve endüstri de teknoloji aracılığıyla kısa bir süre içerisinde üretim, bakım, montaj ve onarım yapılabilmektedir. Dikkat etmişsinizdir. Yapılmış olan son model otomobil markaları, sesin hızından daha sesli uçakların yapımı, hızlı tenler, hava araçları, yatlar ve sayamadığımız daha nicesi teknoloji sayesinde gelişen, ve aynı zamanda üretilen araçlardır. Teknolojiden faydalanarak üretilen bu araçlar da insanların hizmetine sunulmaktadır.Teknoloji neden önemlidir? Teknoloji nasıl doğru kullanılır? | Hayatın her anı teknoloji olmadan geçmiyor

Teknoloji neden önemlidir? Teknoloji nasıl doğru kullanılır? | Hayatın her anı teknoloji olmadan geçmiyor


Teknolojinin Zararları Nelerdir?

Teknolojinin günlük yaşama faydaları olduğu gibi zararları da vardır. Teknolojinin zararları belki de faydalarından daha çoktur. Bu konuda ise izafi bir durum söz konusudur. Bu da demek oluyor ki teknolojinin yol açtığı sorunlar, yine teknoloji ile çözülebiliyor.

Bilindiği üzere her ülke teknolojisine güvenerek savaşırlar. Kitle imha silahları, atom bombaları, füzeler, nükleer ve biyolojik silahlar, savaş uçakları teknoloji sayesinde üretilip geliştirilir. İnsanlar teknoloji yüzünden hantallaşır hareketsizleşir kısacası tembelleşir. Günlük yaşam için en önemli zarar da aslında budur.

Tüketimi artıran teknoloji, küreseldeki yer altı ve yer üstü kaynakları tükenme noktalarına getirmiştir. Neredeyse bütün teknolojik ürünlere binlerce, milyarca para harcanmaktadır. Çevre sorunlarının başında küresel ısınma teknoloji ile bağlantısı faktörler gelir. Örneğin; bir fabrikanın kullandığı teknolojik cihazların atıkları bile çevreye zarar verebilir.

Nükleer santraller de birer teknoloji ürünüdür. Nükleer teknoloji çevreye kalıcı zararlar verir.
Teknolojinin bazı uygulamaları, toplumda kurallara uygun bir şekilde, kültürel ve ahlaki problemleri doğmasına yol açtı. Bazı değerleri ise olumsuz yönde etkiledi, hatta bazı değerleri ise yok etti.