Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sürdüğünüz yerden adeta yeni saç fışkırtıyor! 1 gece boyunca saçınızda bekletin, gür saçlarla uyanın

BAKIM

BAKIM


Saç dökülmesi her yaştan insanın ortak sorunlarının başında geliyor. Saç dökülmesi en sık görülen saç problemlerinden biridir ve saç dökülmesini önlemek sandığınız kadar kolay değildir. Çünkü saç sağlığınız genetik, faktörler, stres, beslenme düzeni ve mevsim koşullarından doğrudan etkilenir. Yani saç dökülmenizi önleyebilmek için günlük alışkanlıklarınızı değiştirmeniz gerekir. Saç dökülmesini önleyen bazı doğal yağlar sayesinde saç dökülmesini durdurabilir ve yeni saçların çıkmasını destekleyebilirsiniz. Doğru kullanıldığında saç köklerini güçlendiren bu yağlar dökülme sorununu da kökte bitiriyor.
Sağlıklı saçlara sahip olmak kolay değildir. Genetik faktörler, beslenme düzeni, bakım uygulamaları, stres, boya gibi aşırı kimyasal işlemlere maruz kalmak saç sağlığını etkiler.Saç kökleri zayıfladığında dökülme başlar. Genellikle saç taramasına bağlı olarak günlük ortalama 80-100 tel arası saç dökülmesi normal kabul edilir. Ancak aşırı saç dökülmeniz varsa bir uzmana danışmanız önerilir.
Saç dökülmesi hem kadınların hem de erkeklerin ortak sorunudur. Her insan hayatının bir döneminde saç dökülmesi sorunuyla karşı karşıya kalır. Saç dökülmesini önlemek için pek çok doğal yöntem bulunur. Bu doğal yöntemlerin başında yağlar geliyor.
Saç dökülmesine karşı kullanılan bazı doğal yağlar saç köklerine vitamin ve mineral desteği sağlıyor. Saç köklerini güçlendirerek dökülme sorununu ortadan kaldırıyor.Saçların sağlıklı ve hızlı uzamasına yardımcı oluyor. Saç köklerini onardığı ve beslediği için yeni saç oluşumuna destek oluyor. Özellikle doğru kullanıldığında bu yağlar etkisini tam 2 kat artırıyor.
BİBERİYE YAĞI
BİBERİYE YAĞI Biberiye yağı, saç büyümesini destekleyici özellikleriyle bilinir. Saç dökülmesini önlemeye, kafa derisindeki kan dolaşımını uyarmaya ve saç büyümesini desteklemeye yardımcı olan antioksidanlar içerir. Ayrıca saçların erken beyazlamasını önlemede etkili olduğuna inanılır.
ÇAY AĞACI YAĞI
ÇAY AĞACI YAĞI Çay ağacı yağı, kafa derisi enfeksiyonlarını, kepeği ve saç dökülmesini azaltmaya yardımcı olabilecek doğal bir antiseptiktir.Saç dökülmesine neden olabilen kafa derisindeki bakteri ve mantarlarla savaşmaya yardımcı olabilecek antimikrobiyal özelliklere sahip olduğu gösterilmiştir.Ayrıca kafa derisi üzerinde soğutma etkisi vardır, bu da tahrişi ve iltihaplanmayı yatıştırmaya yardımcı olabilir.
SUSAM YAĞI
SUSAM YAĞI Susam yağının içerisinde bol miktarda E vitamini bulunur. Susam yağı hem saç dökülmesini durdurmak hem de saçların hızlı uzamasını sağlamak için kullanılan doğal yağlardan biridir.Susam yağı saç derisinin bakımını sağlar kepek ve pullanma gibi sorunları ortadan kaldırır. Susam yağı saçların doğal nem dengesini korur. Saçların kırılmasını engeller ve doğal bir parlaklık kazandırır.Susam yağını biraz ocağın üzerinde ısıtın. Ilık olarak saç diplerinize masaj yaparak sürün. Bir gece boyunca susam yağını saçınızda bekletin. Sabah uyandığınızda saçlarınızı susam yağından arındırın. Haftada 1-2 kez tekrar edin.
ÇÖREK OTU YAĞI
ÇÖREK OTU YAĞI Çörek otu yağı yapısında çinko, demir, kalsiyum, selenyum ve magnezyum gibi mineralleri; A, C, B1 ve B6 gibi son derece önemli vitaminleri içeriyor. Çörek otu yağı içeriği sayesinde saçların güçlenmesini sağlıyor ve saç dökülmesi sorunuyla mücadele ediyor.Dökülmeye iyi gelen yağlar kategorisinde bulunan çörek otu yağı, saç dökülmesini engelliyor. Ayrıca saç diplerinde meydana gelen kuruluk ve pul pul dökülme gibi sorunları ortadan kaldırıyor.Düzenli kullanımda saç ömrünü uzatan ve harika bir gürlük sağlayan çörek otu yağı cilt üzerindeki lekelenmelerin de giderilmesine de yardımcı oluyor.
SOYA YAĞI
SOYA YAĞI Soya yağı güçlü bir nemlendirici özelliğine sahip. Saç diplerindeki kuruluk, kaşıntı ve pul pul dökülme gibi sorunları kısa sürede tedavi eder. Soya yağının içerisinde bol miktarda E vitamini ve Omega yağ asitleri bulunur.Uzmanlar, E vitamini içeriğinin ve Omega yağ asitlerinin soya yağını güçlü saçlar için iyi bir antioksidan yaptığını; özellikle kuru, hasarlı ve boyalı saçlarda kullanım için ideal kıldığını söylüyor. Bu hafif yağ, saçı ağırlaştırmadan kurulukla mücadelede mükemmel bir seçimdir.Soya yağında bulunan amino asitlerin yanı sıra bol miktarda vitamin ve mineral, saç tellerini güçlendirmeye yardımcı olur. Saç dökülmesini durdurur.Soya yağını ısıtın ve bir fırça kullanarak saç derinize ve saçınıza eşit şekilde uygulayın.Saçlarınızı plastik bir bone ile örtün. 30 dakikadan bir saate kadar bekleyin.
Saçınızı normalde yaptığınız gibi şampuanlayıp durulayın ve şekillendirin.