Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Son dakika! Bakanlıklarda devir teslim töreni

Son dakika haberleri… İçişleri

Son dakika haberleri… İçişleri Bakanlığı‘nda devir teslim töreni gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin İçişleri Bakanı, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya oldu. Bakanlıkta yapılan devir teslim töreninde, Süleyman Soylu görevi Ali Yerlikaya‘ya devretti. Yerlikaya, burada açıklamalarda bulundu. Öte yandan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nda da devir teslim töreni yapıldı.

Son dakika! Bakanlıklarda devir teslim töreni

Son dakika haberleri… İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, törenle görevi  Süleyman Soylu’dan devraldı.

Törende açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Sayın bakanım bu görevi sizden devralmak benim için büyük bir onur. Kutsal vatan toprağımızın her bir karışı sahil kıyı şeritlerimizin tamamı bize emanettir. Temel referanslarımız hukuktur. Bundan asla taviz vermeyeceğiz. Terör, düzensiz göç ve suçlarla mücadelemiz devam edecektir.” dedi.

Son dakika! Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Nureddin Nebati’den görevi devraldı

 BAKANLIKLARDA DEVİR TESLİM TÖRENLERİ
Öte yandan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nda da Mehmet Özhaseki görevi Mustafa Kurum’dan, İçişleri Bakanlığı’nda Ali Yerlikaya görevi Süleyman Soylu’dan, Milli Eğitim Bakanlığı’nda Yusuf Tekin görevi Mahmut Özer’den devraldı.

Son dakika! Bakanlıklarda devir teslim töreni - Resim : 2

Murat Kurum görevi devrederken şöyle konuştu:

“5 yıl önce sayın bakanımızdan devraldığımız süreçte 5 yıldır ülkemizin 81 ilinde her afette, depremde, selde tüm ekibimizle birlikte vatanımız, milletimiz için elimizden gelen her türlü gayreti göstermeye çalıştık. Buraya gelirken Allah bizi milletimize devletimize mahcup etmesin, geldiğimiz gibi gidelim istemiştik. Bugün de milletimize mahcup olmadan tüm ekibimizle gece gündüz çalıştık, ürettik.
En büyük teşekkürü milletimize ediyorum. Görevi devraldığım sayın bakanımıza görevi tekrar devrediyoruz, kendisine de çok teşekkür ediyorum.”

Son dakika! Bakanlıklarda devir teslim töreni - Resim : 3

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin görevi teslim alırken şu mesajları verdi:

“Türkiye’deki maarif mücadelesi sadece bakanlık ve bürokrat olarak yürütülecek bir mücadele değil. Dışarıdan da bu konuda katkı yapmak çok şerefli ve onurlu bir iş demiştik. Bizi göreve layık gören sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. İnşallah onun bize vereceği desteklerle çok güzel şeyler yapacağız. Özellikle 2023 seçimleri sonrası Türkiye’de hem siyasette hem bürokraside birçok paradigma değişti, değişmek zorunda. Artık önümüzdeki yüzyılın Türkiye Yüzyılı olacağını iddia ediyor ve düşünüyoruz. Bunun adımlarının atılacağı, inşasının yapılacağı yer kuşkusuz Milli Eğitim Bakanlığı.”