Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Seçimlere saatler kala ABD’den “14 Mayıs” açıklaması: Türk milleti karar verecek

14 Mayıs seçimlerine sayılı

14 Mayıs seçimlerine sayılı saatler kalmışken Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Kurulu Stratejik Bağlantı Koordinatörü John Kirby, basın toplantısında Türkiye ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin demokrasi geleneğine ve demokratik kurumlara sahip olduğunu vurgulayan Kirby, rastgele bir adayla ilgili yorum yapmaktan kaçınarak “Buna Türk milleti karar verir.” dedi.

Seçimlere saatler kala ABD’den “14 Mayıs” açıklaması: Türk milleti karar verecek

Beyaz Saray, Türkiye’de 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Periyot Milletvekili Genel Seçimi’ne ait, Türkiye’nin demokrasi geleneğine vurgu yaptı. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Kurulu Stratejik İrtibat Koordinatörü John Kirby, çevrimiçi düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“BUNA TÜRK MİLLETİ KARAR VERİR”

Türkiye seçimlerine ait kendisine yöneltilen soru üzerine Kirby, Türkiye’nin demokrasi geleneğine ve demokratik kurumlara sahip olduğunu vurguladı. Kirby, genel olarak seçimlerle yahut rastgele bir adayla ilgili yorum yapmaktan kaçındıklarını belirterek, “Buna Türk milleti karar verir.” dedi.

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞI

Bahmut’ta Rus askerlerinin geri çekildiğine yönelik haberlere ait soru üzerine Kirby, değerlendirmelerinin Bahmut’un çekişmeli bir bölge olmaya devam ettiği istikametinde olduğunu belirtti. Kirby, “Rusların ve bilhassa (Rus güvenlik şirketi Wagner’in kurucusu Yevgeniy) Prigojin’in Ukrayna’da olup bitenler hakkında söyleyecekleri rastgele bir şeye inanılmaması konusunda herkesi uyarırdım” dedi.