Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Paranızı yanlış değerlendiriyor olabilirsiniz! İşte en zengin insanlardan para tavsiyeleri

Pek çoğumuz zengin olma

Pek çoğumuz zengin olma hayalleri kuruyor. Peki, bunu nasıl başaracağımızı biliyor muyuz? Bu sorunun yanıtını verebilecek kişiler başarılı yatırımlar yapmış kişiler olabilir! Dünyanın en zengin insanları paranızı nasıl değerlendirmeniz gerektiği konusunda size bazı tavsiyeler veriyor.

Warren Buffett’tan Bill Gates’e kadar dünyanın en zengin bireylerinin finansal bilgeliği, finansal durumlarını iyileştirmek isteyen herkes için değerli içgörüler sağlayabilir. İster finansal yolculuğunuza yeni başlıyor ister mevcut stratejinizde bazı değişiklikler yapmak istiyor olun, dünyanın en zengin insanlarının tavsiyeleri doğru finansal kararlar almanıza ve hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olabilir. İşte detaylar…

Kendinize Yatırım Yapın
Omaha Kâhini olarak da bilinen ve dünyanın en zengin insanlarından biri olan Warren Buffett, erken yaşta yatırım yapmaya başlamanın öneminden sıkça söz eder. Buna eğitim ve çeşitli beceriler geliştirme yoluyla kendinize yapacağınız yatırımlar da dâhil! 

Warren Buffett’a göre yapılabilecek en iyi yatırım, kişinin kendisine yaptığı yatırımdır. Buffett kendi yeteneklerinizi geliştirmek için yapabileceğiniz her şeyin uzun vadede diğer herhangi bir faktörden daha etkili olabileceğini savunur. 

Elinizdeki İmkânların Altında Yaşayın
Warren Buffett’ın iş ortağı Charlie Munger, imkânlarınızın altında yaşamanın öneminden birçok kez söz etmiştir. Harcamalarınızı kontrol altında tutup işinize yatırım yaparak finansal geleceğiniz için güçlü bir temel oluşturabilirsiniz.

Dünyanın en zengin insanları arasındaki ortak noktalardan biri tutumlu olmaları ve sahip oldukları maddi olanakların altında yaşamalarıdır. Sahip olduğunuz olanakları lüksler için harcamak yerine onları yeni yatırım fonları olarak değerlendirmeniz çok daha akılcı bir yöntem olabilir. Örneğin Warren Buffett hâlâ yıllar önce aldığı evde yaşamaya devam ediyor.

Yatırımlarınızı Çeşitlendirin
Dünyanın en zengin insanlarından bir diğer önemli tavsiye de yatırımlarınızı çeşitlendirmek. Bu sayede tüm yumurtalarınızı tek bir sepete koymamış olursunuz. Paranızı hisse senetleri, tahviller, emlak ve emtialar gibi çeşitli varlık sınıflarına yayabilirsiniz.

Microsoft’un kurucu ortağı ve dünyanın en zengin insanlarından biri olan Bill Gates, yatırımlarınızı çeşitlendirmenin önemini birçok kez belirtmiştir. Paranızı farklı yatırımlara yaymak kaybetme riskinizi azaltabilir ve başarı şansınızı artırabilir.