Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

O şehirlerde yeri olan yaşadı! İstanbul’dan kaçan o illerde bavulunu atıyor: Birikmiş parası olanlar o evlere yöneldi

Şehrin kalabalığından, stresinden, yorgunluğundan kaçmak isteyen binlerce insan soluğu o illerde alıyor. Özellikle de son dönemde git gide popülerleşen o evler cebinde parası olanların ilk tercihleri arasında yer alıyor. İşte konuya ilişkin detaylar…

Bu illerde yeri olan yaşadı! İstanbul'dan kaçan o illerde bavulunu atıyor: Birikmiş parası olanlar o evlere yöneldi

Büyükşehirlerdeki kaos, yorgunluk, hızlı tempo gibi birçok neden insanların alternatif yaşamlara olan isteğini ve merakını her geçen gün artırıyor. Bu kapsamda talebe uygun yeni üretimler meydana geliyor. Son yıllarda ise oldukça popüler hale gelen ve adına “Tiny House” denen küçük prefabrik evlere olan ilgi oldukça arttı. Minimalist yaşam tarzını benimseyen kişilerin daha çok ilgilendiği bu evler farklı tarzlarla insanların karşısına çıkıyor.

ŞEHİR STRESİ İNSANLARI TİNY HOUSE’LARA YÖNLENDİRİYOR

Kırsal alanlara kaçış ülkemizde özellikle de pandemi sonrasında oldukça arttı. İnsanlar daha sakin daha sağlıklı ve daha stressiz yerlere yönelirken alternatif çözüm arayışlarına girildi. Tiny House’lar ise bu dönemde oldukça popülerleşmeye başladı. Hem uygun maliyetli olmalarından dolayı hem de görsel anlamda insanların dikkatini çekmesinden dolayı tercih edilmeye başlandı. Uzmanlardan alınan bilgilere göre, İstanbul çevresi illerin kırsal bölgelerinde arsa satın alıp Tiny House kurmanın maliyeti ortalama 1 milyon 500 bin lira.

yeni-proje-13-001.jpg

Büyükşehirlerde yaşamın zorlaşmasının insanları alternatif arayışlara ittiğini aktaran ARAGYD Kurucusu Dr. Av. Mert Van, ‘‘Büyükşehirlerden kaçış dediğimizde en çok İstanbul’un çevresini görüyoruz. Sapanca, Mudanya, Kırklareli ve Çanakkale bölgesi sade bir yaşam alanı olarak tercih ediliyor. Büyükşehirlerde insanlar her şeye ulaşabiliyor fakat riskler de var. Deprem, pahalılık, trafik, büyük şehrin koşturmacası sebebiyle sade yaşam tercih edilebiliyor’’ dedi.

Şehir dışında arsaların çeşitli kullanım şekilleri olduğunu da ifade eden Van, ‘‘Köy imarlı araziler dediğimiz noktalarda yüzde 40-50’ye kadar bina yapımına imkan veriliyor. Ekoturizm arazilerinde ise yüzde 10 imarlı yapılaşma mümkün. Burada turizm odaklı bir işletmeciliğin söz konusu olması gerekiyor. Tarlalarda köy evleri yapmak da mümkün, belirli metrekarelerde yapılabiliyor’’ ifadelerini kullandı.

yeni-proje-12-001.jpg

ARSA AMACINA GÖRE ARAŞTIRILARAK ALINMALI

Yeni bir yaşam alanı oluşturmak isteyenlerin arsa ve yaşam alanı oluştururken profesyonel destek almasının önemli olduğunu da belirten Mert Van, ‘‘Gayrimenkul almak isteyenler alacakları gayrimenkulü ne amaçla kullanacaklarsa iyice araştırma yapmalılar. Alınan arsada turizm amaçlı mı, oturum amaçlı mı, Tiny House kurmak amaçlı mı bir şeyler yapılacak iyice araştırılmalı. Arazinin alımından tüketicinin oturumu ve konfor içinde yaşayacağı sürece kadar her şeyi planlanmalı. Bütün ihtiyaçlar analiz edilip çözüm üretilmeli. Elektrik, su güvenlik gibi temel ihtiyaçları ön plana alıyoruz. Şehir dışında, şehir içerisindeki kadar konfor aramamak gerekiyor. İnsansı duyguların fazla olduğu, doğanın çok olduğu alanlar tercih edilmeli. Ekonomik koşulların uygun olduğu yerler tercih edilmeli. Bu noktada profesyonel destek önemli’’ dedi.

yeni-proje-11-001.jpg

ÇANAKKALE’DE ARSA VE KONUT MALİYETİ

Çanakkale’de arsa ve konut maliyetini de örnek vererek açıklayan Van ‘‘Bugün Çanakkale’de 600 bin TL’ye kadar imarlı bir araziyi satın alıp, buraya yüzde 10’luk imar ile bir konut koyup maksimum 800-900 bin TL’de buna masraf yapılarak toplamda 1 buçuk milyon liraya bir yaşam alanı oluşturulabilir. Bu fiyatlara 500-600 metrekare civarında arsa satın alınarak böyle bir alan oluşturulabilir’’ şeklinde konuştu.

DİĞER GALERİLER

FOTO GALERİ ANA SAYFA'YA GİT