Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Neredeyse kendi seçimlerini unuttular: Atina’da gündem Türkiye seçimleri

Pazar günü sandığa gitmeye

Pazar günü sandığa gitmeye hazırlanan Yunanistan’da Türkiye seçimleri, yerli seçimlerin önüne geçti. Hem politikler, hem de Yunan basını Türkiye’deki seçim sonuçlarını tartışıyor. Dün iki büyük Yunan gazetesi Türkiye manşetleriyle çıktı.

Neredeyse kendi seçimlerini unuttular: Atina’da gündem Türkiye seçimleri

Türkiye’de pazar günkü seçimler ve 28 Mayıs’ta yapılacak ikinci cins, 21 Mayıs’ta sandık başına gidecek Yunanistan’da bir numaralı gündem hususu olmaya devam ediyor.

Kiriakos Miçotakis, pazar günkü seçimlerde tekrar başbakan olmayı umuyor.

MİÇOTAKİS’İN AÇIKLAMALARI

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ile Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Türkiye’deki seçimlere değinirken, Yunan medyası dün de, pazar günü Yunanistan’da yapılacak günü yapılacak seçimleri değil, Türkiye’deki seçimleri konuştu.Miçotakis haber sitesi Liberal’e demecinde “Türkiye’deki cumhurbaşkanı seçiminde şimdi en son bir sonuç olmadığı için bir şey söyleyemem. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önde gittiği kesin lakin yeniden de Türk halkının neye karar vereceğini göreceğiz” dedi. Miçotakis “Seçimlerden sonra (ikinci tur) karşımızda daha uzlaşıcı ve son yıllarda Yunanistan ile Batı dünyasına karşı izlediği stratejinin kendisini yalnızlığa itip sıkıntı duruma soktuğunu idrak etmiş bir Türkiye bulmamızı dilerim” diye ekledi.

DENDIAS: SÜRPRİZ OLMADI 

Dışişleri Bakanı Dendias ise Skai radyosuna “Türkiye’deki seçim sonucu benim için hiç de sürpriz olmadı. Birtakım anket sonuçlarınave pek çok Batılının, Türkiye’deki muhalefetin iktidara gelmenin eşiğinde olduğuna dair iddialarına katılmıyordum. Muhalefet, anket sonuçlarında gösterilen yahut Batılıların temennilerinde lisana getirilen gerçek güce sahip değildi” diye konuştu.

Dendias ayrıyeten şunları söyledi: “Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mayıs seçimlerinde AK Parti’nin parlamentoda çoğunluğu sağlamasını başardı. Yunanistan, Türk halkının seçeceği cumhurbaşkanı ile işbirliği yapmak zorundadır. Biz 6 Şubat sarsıntılarından sonra oluşan ortamın sürdürülmesinden, açılan fırsat penceresinden yararlanılmasından yanayız. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son zamanlardaki telaffuzları de umut verici.”

GAZETE MANŞETLERİNDE

Ülkenin iki büyük gazetesi Ta Nea ve Kathimerini’nin dünkü manşetleri Türkiye’deki seçimler oldu. Ta Nea’nın başyazısında “Batı, pazar günü geç saatlerde, bir sürü yanılsamanın kurbanı olduğunu anladı. Türkiye içinden ve dışından gelen baskıya karşı güçlü olduğunu kanıtlayan Erdoğan, artık tıbbın favorisi” denildi. Kathimerini gazetesi ise “Erdoğan’ın dayanma gücü ve Türkiye’de sonraki gün” manşetiyle çıktı. (Yorgo KIRBAKİ/ATİNA)

LE MONDE’UN EGE HARİTASI YUNANİSTAN’I KIZDIRDI

Yunanistan, Fransız Le Monde gazetesinin, internet versiyonunda, Türkiye’deki seçim sonuçları ile ilgili yayınlanan bir haritaya reaksiyon gösterdi. Le Monde’da yayınlanan haritada Ege’deki Rodos, İstanköy, Sakız üzere kimi adaların kırmızı renkle ‘Millet İttifakı’ kazanmış üzere gösterilmesi üzerine Yunanistan’ın Paris Büyükelçisi Dimitrios Zevelakis, Dışişleri Bakanı Nikos Dendis’ın talimatı üzerine, kelam konusu basın kuruluşuna bir mektup gönderdi. Mektupta, haritada adaların Türkiye’nin bir modülü üzere gösterilmesinin kabul edilmez olduğu belirtildi. Harita, Le Monde’nin sitesinden çekildi.