Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Meral Akşener kimdir, nereli, kaç yaşında? Meral Akşener’in hayatı…

İYİ Parti Genel Başkanı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masanın 6 Mart Pazartesi günü yapılacak toplantısı öncesi Genel İdare Kurulu (GİK) üyeleriyle bir araya geldi. Akşener, İYİ Parti’nin cumhurbaşkanı adayı ile ilgili kararını basın toplantısıyla açıkladı. Akşener, adaylık için ABB Başkanı Mansur Yavaş ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na çağrıda bulundu.

Meral Akşener kimdir, nereli, kaç yaşında? Meral Akşener'in hayatı...

 Meral Akşener, adaylık için ABB Başkanı Mansur Yavaş ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na çağrıda bulundu.

MERAL AKŞENER KİMDİR?

Meral Akşener 18 Temmuz 1956’da İzmit Gündoğdu’da doğdu. Baba adı Tahir Ömer, anne adı Sıddıka’dır.

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nü bitirdi. Doktorasını Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde tamamladı.

Yıldız, Kocaeli ve Marmara Üniversiteleri’nde öğretim üyesi olarak ders verdi. Kocaeli Üniversitesi’nde İnkılap Tarihi Bölüm Başkanlığı görevinde bulundu. Zübeyde Hanım Şehit Aileleri Vakfı’nın kuruluşunu gerçekleştirdi.

MERAL AKŞENER’İN SİYASİ YAŞAMI

Siyasete 1994 yerel seçimlerinde Doğru Yol Partisi’nden İzmit Büyükşehir Belediyesi başkanı adayı olarak girdi. 1995 ve 1999 Türkiye genel seçimlerinde Doğru Yol Partisi milletvekili olarak meclise giren Akşener, 1996 ile 1997 yılları arasında Necmettin Erbakan tarafından kurulan koalisyon hükûmetinde içişleri bakanı olarak görev yaptı. Akşener, 2007, 2011 ve Haziran 2015 Türkiye genel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi milletvekili olarak Meclis’e girdi. 1968 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’nden Türkiye Büyük Millet Meclisi başkanvekili seçilen Muş milletvekili Nermin Neftçi’den sonra, 10 Ağustos 2007 tarihinde Güldal Mumcu ile beraber TBMM başkanvekilliği görevine seçilen ikinci ve de üçüncü kadın oldular. Kasım 2015 genel seçimlerinde partisinden milletvekili adayı gösterilmedi. 2017’de MHP’den istifa etti ve İYİ Parti’yi kurdu. 

MERAL AKŞENER EVLİ Mİ?

Meral Akşener, 1980 yılında makine mühendisi Tuncer Akşener ile evlendi. 1984 yılında oğlu Fatih Akşener dünyaya geldi.