Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kral’a yumurta atıyorlar, onlara gülücük: Taçlı ailenin ‘vitrin’ yüzleri

#Galler Prensesi Catherine#Edinburgh Düşesi

#Galler Prensesi Catherine#Edinburgh Düşesi Sophie#İngiliz Kraliyet Ailesi

Krala yumurta atıyorlar, onlara gülücük: Taçlı ailenin vitrin yüzleri

Şöyle bir son birkaç yıla bakarsak şunu söyleyebiliriz…2020’lerin ilk üç yılı İngiliz kraliyet ailesi için hiç de iyi geçmedi. 2020 yılının daha ilk ayında Prens Harry ile Meghan Markle, görevlerinden ayrılma kararını açıkladı. Ardından da onlarla ilgili olaylar, aileye yönelik sert eleştirileri bitmek bilmedi.

Geçen yıl Kraliçe 2. Elizabeth‘in kocası Prens Philip, 100 yaşına girmesine çok kısa bir süre kala hayata veda etti. Kraliçe’nin hayatını kaybetmesi de geçen yıla damgasını vurdu. Tabii bu arada Prens Harry‘nin yanı sıra Prens Andrew’nun başrolünde olduğu skandallar da yaşandı. Özetle, İngiliz kraliyet ailesinin hayatı giderek zorlaştı bir anlamda.

YENİ KRAL CHARLES‘I ZOR BİR SÜREÇ BEKLİYOR
Kraliçe’nin ölümü ise başka bir dönüm noktası oldu. Çok önceden belli olduğu üzere Charles tahta geçti ama monarşinin ömrü İngiltere’de ve dünyanın farklı yerlerinde daha fazla tartışılır oldu. Charles’ın kral olduktan sonra gittiği bazı ziyaretlerde yumurtalı saldırılara hedef olması da bunun örneklerinden biri.

Bazı monarşi karşıtlarına göre son kral Charles zaten. Öyle olmazsa da William son kral olarak tarihe geçecek. Yani onun oğlu George, krallık tacını ve tahtını asla göremeyecek. Bu onların beklentisi! 

Elbette monarşinin yani ailenin geleceği Kral 3. Charles’ın da en büyük endişelerinden biri. Belki de bu yüzden 6 Mayıs’taki taç giyme töreni bir tür gövde gösterisi şeklinde gerçekleşti. O gün bile bir grup Londra’nın göbeğinde “Benim kralım değil” pankartları açtı. Görünüşe göre Charles’ı, annesinin saltanatından daha farklı ve daha zor bir süreç bekliyor.