Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İYİ Parti Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Atabay: Üniversiteye girişte 3 hak olacak

İYİ Parti eğitim politikalarından

İYİ Parti eğitim politikalarından sorumlu genel başkan yardımcısı Sevinç Atabay, “LGS kalkacak. Üniversite sınavı yılda en az üç defa yapılacak. Öğrenciler, üç haklarından hangisinde en iyi performansı gösterirse o dikkate alınacak” dedi.

İYİ Parti Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sevinç Atabay, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu yeniden hazırlayacaklarını belirterek “Özellikle de özel okul öğretmenlerinin özlük haklarının ve onların işveren tarafında olan yüklerinin devlet tarafından ödenmesi için gerekli mevzuatı hazırlamaya başladık. Özel okul öğretmenlerinin sigorta ve primleri devlet tarafından ödenecek” dedi. Millet İttifakı’nın eğitim politikaları üzerine konuştuğumuz Atabay, üniversite sınavının yılda en az üç kez yapılacağını, adayların en iyi sonucu aldıkları sınavın puanının dikkate alınacağını açıkladı. 

Açılmayan köy okulu bırakmayacaklarını ve taşımalı sisteme son vereceklerini vurgulayan Atabay, “20 bin 860 kapatılan köy okulundan 11 bininin hemen açılması gerekiyor çünkü buralarda öğrenci var. Taşımalı sistemle taşınan ilkokul ve ortaokul öğrencisi  sayısı 780 bin. Bu rakam da orada olan okulların açılması gerektiğini gösteriyor” dedi.