Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hazine ve Maliye Bakanı koltuğuna kim gelecek? Ekonomistlerden dikkat çeken analizler! Döviz rezervleri…

Seçim belirsizliğinin ortadan kalkmasıyla

Seçim belirsizliğinin ortadan kalkmasıyla piyasalarda dün pozitif bir havaya girdi ancak ekonomistler esas fiyatlamanın yeni ekonomi yönetiminin belirlenmesinin ardından başlayacağına vurgu yapıyor. Bugünlerde en çok konuşulan konular da döviz kurları ve enflasyon… ‘Yeni Hazine ve Maliye Bakanı kim olacak?’ sorusunun yanıtı merak edilirken uzmanlar Merkez Bankası’nın döviz rezervlerinin altını çiziyor. Peki kısa vadede ve uzun vadede nasıl bir politika izlenecek? İşte ayrıntılar…

Hazine ve Maliye Bakanı koltuğuna kim gelecek? Ekonomistlerden dikkat çeken analizler! Döviz rezervleri... - Resim: 1

Türkiye 28 Mayıs’ta Recep Tayyip Erdoğan’ı 3. kez cumhurbaşkanı seçti. Ekonomi, Erdoğan’ın seçim gecesi yaptığı konuşma ile hükümetin öncelikli meseleleri arasında ilk sıralarda yer alıyor.

Hazine ve Maliye Bakanı koltuğuna kim gelecek? Ekonomistlerden dikkat çeken analizler! Döviz rezervleri... - Resim: 2

Mevcut kabineden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy dışındaki tüm isimlerin milletvekili seçilmesi nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yola tamamen yeni yüzlerle devam etmesi bekleniyor.

Hazine ve Maliye Bakanı koltuğuna kim gelecek? Ekonomistlerden dikkat çeken analizler! Döviz rezervleri... - Resim: 3

GÜNDEME GELEN İSİM: MEHMET ŞİMŞEK
Anayasa’ya göre, milletvekilleri bakan olamıyor, kabineye atanacak isimler parlamento dışından seçiliyor. Eğer milletvekili seçilen bir isim bakan olacaksa vekillikten istifa etmesi gerekiyor. Seçimden önce ekonomi yönetiminde görev alması muhtemel bakanlar tartışılırken Mehmet Şimşek ismi gündeme gelmişti.

Hazine ve Maliye Bakanı koltuğuna kim gelecek? Ekonomistlerden dikkat çeken analizler! Döviz rezervleri... - Resim: 4

Piyasalarda Türk Lirası varlıklarda seçim sonuçlarının fiyatlaması farklı oldu. Ekonomistler piyasaların yeni ekonomi yönetimini beklediğinin altını çizerken, bir süre daha yüksek risk primi, yüksek döviz kurları ve dengelenme arayışında borsa fiyatlaması görüleceğini belirtti.