Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Fitch, ABD bankalarından düşük performans bekliyor

Memleketler arası kredi derecelendirme

Memleketler arası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, ABD’deki banka iflaslarına ilişkin görüşünü açıkladı.

Fitch, ABD bankalarından düşük performans bekliyor

Fitch, bu yıl ABD bankaları için risk gördüğünü ve daha zayıf finansal performans beklediğini belirtti.

Fitch’e nazaran, bu performansın iş modeline, varlık yoğunluğuna ve mevduatların çeşitliliği ile istikrarına bağlı olarak değişebilecek.

Daha uzun vadeli derecelendirme sonuçları değerlendirilirken Silikon Vadisi Bankası (SVB), Signature Bank ve First Republic Bank’ın iflaslarından kaynaklanan ikinci derece tesirlere giderek daha fazla odaklanıldığı vurgulandı.

Bankaları için daha zayıf finansal performans bekleniyor

Fitch’ten yapılan açıklamada, Kasım 2022’deki görünüme paralel olarak 2023’te ABD bankaları için daha zayıf finansal performans beklentisinin sürdüğü belirtildi.

Açıklamada, ABD bankalarının birçoklarının 2023’e güçlü kârlılık, varlık kalitesi, yasal sermaye ve likidite ile girdiği anımsatıldı.

Mevduat çıkışlarına dikkat çekildi

Fitch’in marttan bu yana son banka iflaslarından ve manalı mevduat çıkışlarından şiddetli formda etkilenen bankalar için birkaç negatif derecelendirme tedbiri aldığına değinildi.

“Aa” durağan görünüm değişmedi

Çoğu ABD bankası için “aa” durağan görünümünün değişmediği lakin bankalar için özel meselelerin ortaya çıkmaya devam edebileceği belirtildi.

ABD’deki ticari bankalarındaki mevduat yüzde 3 düştü

ABD bankaları için mevduat çıkışlarının mart sonundan bu yana istikrar kazandığına işaret edilen açıklamada, 26 Nisan’a kadar ABD ticari bankalarındaki mevduatların yüzde 3 düşerek 16 trilyon dolara gerilediği kaydedildi.