Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Elektrikli otomobil hisselerindeki düşüşün sebebi

“Garantili olan banka mevduat

“Garantili olan banka mevduat faizleri, garantisi olmayan borsa getirilerine yaklaşmaya başladıkça, insanlar hisse senetlerindeki paralarını nakde çevirecek ve bu da hisse senetlerinin düşmesine neden olacak” şeklinde tweet atan Şirket yöneticisi, bu sözleriyle hisse düşüşlerini normal karşıladığını ifade etmiş oldu.

Yatırımcılar, şirket yöneticisinin artan faizleri ve diğer makroekonomik faktörleri suçlamasını tam olarak doğru bulmuyor; çünkü diğer otomobil üreticileri ile kıyaslandığında Şirket`in daha kötü bir performans gösterdiği görülüyor. Bu sebeple Şirket yöneticisinin argümanında haklılık payı olsa da tam olarak sebebinin bu olduğuna inanmıyorlar. İşte bu noktada fiyat düşüşünü değerlendirmek isteyen yatırımcılar devreye girmeye başlıyor.

Nisan 2022’den beri %59 düşüş gösteren Şirket hisselerinin artık yükselişe geçmeye başlayacağına inanan yatırımcılar bunu fırsata çevirmek için harekete geçmeye başladı. Hatta GM’in % 12 düşüşünü de fırsat olarak görebiliriz. Bu fiyat düşüşlerinde hisseleri satın alan yatırımcılar, hisseler tekrar eski fiyatına geldiği zaman karlarını %59 seviyesinde arttırmış olacaklar.