Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cilt bakımında pH dengesi neden önemlidir?

BAKIM

BAKIM


Cildinizin pH dengesini korumak, sağlıklı ve güzel bir cilt elde etmenin en doğru yönlerinden biridir. Sağlıklı bir cildin pH seviyesi 4,5 ile 5,5 arasında değişir. Cildi dış etkenlere karşı korumak, cilt bariyerini onarmak, cildin nem dengesini sağlamak için cildin pH dengesini korumak önemlidir. Cildin pH dengesi bozulduğunda kuruluk, hassasiyet, iltihaplanma gibi cilt sorunları ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Cildin pH seviyesi çok yüksek veya çok düşük olduğunda bakteri ve mantar enfeksiyonlarına karşı daha dayanıksız hale gelir. Sivilce, akne ve egzama gibi sorunlar gün yüzüne çıkabilir.25 Mayıs 2023 – 11:16 | Son Güncelleme: 25 Mayıs 2023 – 11:16YAZI BOYUTU
Cilt sağlığını korumak için bakım yapmanız şart. Cilt bakımı yaparken mutlaka cilt tipinize uygun ürünleri tercih etmeniz gerekir. Cilt bakımının en önemli noktalarından biri de cildin pH seviyesini dengede tutmak. Cildin pH seviyesini dengede tutmak için yapmanız gerekenleri Posta.com.tr okurları için derledik.
pH DENGELİ BAKIM ÜRÜNLERİ KULLANIN
pH DENGELİ BAKIM ÜRÜNLERİ KULLANIN pH dengeli cilt bakım ürünlerini kullanmak cildin doğal pH seviyesini korumasına yardımcı olabilir. Cilt tipiniz için özel olarak tasarlanmış ürünleri seçmek çok önemlidir.Her cilt farklı pH seviyelerine sahiptir. Bu nedenle cildinize uygun ürünleri seçmek önemlidir. Özellikle sabun gibi sert kimyasallar içeren ürünleri cildinize sakın uygulamayın. Cildinize uygun jel ya da köpüklerle cilt temizliği yapın.
SERT ÜRÜNLERDEN KAÇININ
SERT ÜRÜNLERDEN KAÇININ  Sert ve alkali ürünler cildin pH dengesini bozabilir ve cilt sorunlarına yol açabilir. Yüksek düzeyde alkol veya salisilik asit içeren ürünler, sıkılaştırıcılar ve tonikler cildin doğal dokusuna zarar verir. Bu ürünler yerine nazik temizleyiciler kullanmak önemlidir.
PEELİNG YAPMAKTAN KAÇININ
PEELİNG YAPMAKTAN KAÇININ Cildinizi ölü hücrelerden arındırmak için peeling yapmanız gerekir. Ancak aşırı derecede peeling yapmak cilt sağlığını bozabilir. Aşırı peeling yapmak cildin doğal pH dengesinin bozulmasına sebep olur. Ciltte tahriş ve iltihaplanma gibi cilt sorunları meydana gelir. Peelingi haftada 1-2 kez yapmanız önerilir.
SU İÇMEYİ İHMAL ETMEYİN
SU İÇMEYİ İHMAL ETMEYİN Bol su içmek cildin doğal pH dengesinin korunmasına yardımcı olur. Su vücutta biriken ödem ve toksinleri de atar. Sağlıklı bir cilt görünümüne sahip olmanıza yardımcı olur. Cildiniz nemsiz kaldığında donuk, mat ve sağlıksız görünüz. Günde 8-10 bardak su içerek cildinize nem desteği sağlayabilirsiniz.
Sağlıklı ve güzel bir cilt elde etmek için cildimizin pH dengesini korumak önemlidir. pH dengesini koruyan cilt bakım ürünlerini kullanarak, peeling yapmayı azaltarak, cilde uygun temizleyiciler kullanarak ve cildin nem dengesini koruyarak cildin pH dengesini koruyabilirsiniz.