Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bill Gates, yapay zeka ile ilgili açıklamalarıyla gündemi sarstı! Bakın geliştirilen zekalar kimlerin sonunu getirmeye hazırlanıyor..

Microsoft’un kurucu ortağı Bill

Microsoft’un kurucu ortağı Bill Gates, yapay zeka konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Gates’e göre, geleceğin en iyi şirketi, insanlar için belirli görevleri yerine getirebilecek kişisel bir dijital asistan geliştirmiş olacak ve bu asistan, kullanıcıların ihtiyaçlarını ve alışkanlıklarını anlayarak onlara yardımcı olacak. Gates, bu durumun online alışverişten arama motorlarına, sağlık sektöründen mavi ve beyaz yakalılara kadar çoğu sektörde etkili olabileceğini düşündüğünü söyledi.

Bill Gates, yapay zeka ile ilgili açıklamalarıyla gündemi sarstı! Bakın geliştirilen zekalar kimlerin sonunu getirmeye hazırlanıyor..

San Francisco – Microsoft’un kurucu ortağı Bill Gates, yapay zeka konusunda dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Gates’e göre, geleceğin en iyi şirketi muhtemelen insanlar için belirli görevleri yerine getirebilecek kişisel bir dijital asistan geliştirecek.

“ARAMA MOTORLARI TARİH OLACAK”
Gates, teknolojinin insanların kullanıcı davranışlarını kökten değiştirebileceğine ve artık bir arama motorunu ziyaret etmeye, üretkenlik araçları kullanmaya veya online alışveriş yapmaya ihtiyaç kalmayacağına inanıyor.

Gates, yapay zeka asistanı sayesinde kullanıcıların ihtiyaçlarını ve alışkanlıklarını anlayabileceğini ve hatta “okumaya vakit bulamadıkları şeyleri okumalarına” yardımcı olabileceğini söyledi.

Goldman Sachs ve SV Angel etkinliğinde yaptığı açıklamada Gates, bu alandaki yarışın galibinin bir startup veya teknoloji devi olma şansının yüzde 50 olduğunu belirtti. Microsoft’un bu yarışta yer almadığını ifade eden Gates, Inflection AI’nin kendisini etkilediğini söyledi.

SÜREÇ BİRAZ ZAMAN ALACAK
Ancak Gates, açıklamasına bu güçlü dijital asistanın yaygın olarak kullanıma hazır hale gelmesinin biraz zaman alabileceğini de ekleyerek bu süre zarfında şirketler, ChatGPT gibi üretken yapay zeka teknolojilerini kendi ürünlerine entegre etmeye devam edecek gibi göründüğünü ifade etti.

MAVİ-BEYAZ YAKALILAR DİKKAT!
Gates ayrıca, maliyet açısından insan çalışanlardan daha avantajlı olacağı düşünülen gelecekteki insansı robotların mavi yakalı  ve beyaz yakalı çalışanları da büyük ölçüde etkileyeceğine inandığını belirtti. Gates, “Bu durum, beyaz yakalı çalışanları da etkileyecek ezber bozan bir değişime benziyor.” dedi.

SAĞLIK SEKTÖRÜ DE YAPAY ZEKADAN NASİPLENECEK
Gates’in Bill & Melinda Gates Vakfı’ndaki çalışmalarıyla ilgili olarak, yapay zekanın ilaç geliştirme alanındaki yenilikleri hızlandıracağını ve özellikle Alzheimer gibi hastalıkların tedavisinde yardımcı ilaçlar geliştirme konusunda ilerleme sağlayacağını ifade etti. Gates, yeni ilaçlar için insan denemelerinin muhtemelen 10 yıl içinde gerçekleşeceğine inandığını vurguladı.