Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Berlin’de hafızlık eğitim programı devam ediyor

Berlin DİTİB Dini Danışma

Berlin DİTİB Dini Danışma Kurulu tarafından din görevlilerine, fahri öğreticilere ve hafızlık yapan öğrencilere yönelik düzenlenen eğitim programı devam ediyor.

Berlin DİTİB Merkez Camii’nde başlatılan eğitim programın ilki DİB Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafız Osman Şahin’in katılımıyla gerçekleşti.

Eğitim programı, Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Berlin DİTİB Dini Danışma Kurulu Başkanı Dr. Emre Şimşek’in selamlama konuşmasıyla başladı.

Minikler kumbaralarını depremzedeler için açtı

Hafızlık ve hafızlık hazırlık programı kapsamında eğitim gören 29 öğrenci ile bir araya gelen DİB Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafız Osman Şahin, “Hafızlığın ve Hafızlık Müessesinin Önemi” konulu seminer verdi.

Hafızlık öğrencilerine kendi hafızlık deneyiminden örnekler veren Şahin, öğrencilere azimli olmaları ve hafızlık süresince yaşanabilecek sorunlar karşısında asla pes etmemeleri gerektiğinin altını çizdi.

Hafızlık programına yönelik seminerin ardından Berlin DİTİB Dini Danışma Kurulu çalışma bölgesi din görevlilerine “Yurtdışı Din Hizmetleri Bağlamında Kur’an Eğitiminin Önemi” konulu sunumunu gerçekleştiren Şahin, din görevlileri tarafından fedakarca yürütülen din eğitimi faaliyetlerinin yurtdışında doğup büyüyen nesillerimiz için çok önemli olduğunu, Kur’an-ı Kerim’i okuyup anlayan ve yaşayan nesillerin yetişmesinde özellikle din görevlilerine büyük sorumluluklar düştüğünü vurguladı.

Şahin ardından bölgede görev yapan fahri öğreticilere yönelik “Kur’an Eğitiminde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar”, “Tecvid ve Meharic-i Huruf Eğitiminin Önemi” ve “Dua ve Sure Ezberleme Teknikleri” konularında sunumlar yaptı.

Berlin DİTİB Şehitlik Camii’nde cemaatle biraraya gelen ve vaaz-u nasihatta bulunan Şahin, depremin ilk gününden itibaren cemaatiyle, cemiyetiyle DİTİB ailesi olarak depremzedelerin yaralarını bir nebze olsun sarabilmek için ayni ve nakdi yardım kampanyalarına gösterilen hassasiyetten ötürü teşekkür etti.