Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bentley’den yeni rekor: 104 yıllık tarihe SUV damgası

İngiliz lüks araba üreticisi

İngiliz lüks araba üreticisi Bentley, 104 yıllık tarihinin en uygun ikinci çeyreğini geçirdi. Burada toplam satışların yüzde 42’sini oluşturan SUV modeli Bentayga’nın rolü büyük.

Bentley’den yeni rekor: 104 yıllık tarihe SUV damgası

Otomobil

Bentley’den yeni rekor: 104 yıllık tarihe SUV damgası
İngiliz lüks araba üreticisi Bentley, 104 yıllık tarihinin en düzgün ikinci çeyreğini geçirdi. Burada toplam satışların yüzde 42’sini oluşturan SUV modeli Bentayga’nın rolü büyük.

Volkswagen bünyesinde bulunan Bentley Motors, birinci mali yıl sonuçlarını açıkladı. Lüks İngiliz markası tarihindeki en güzel ikinci çeyreğini yaşıyor. 

Marka 2023 yılına geçen yılın tıpkı periyoduna nazaran yüzde 27 artışla 216 milyon euroluk kar ile başladı. Toplam gelir ise yüzde 9 artışla 813 milyon eurodan 882 milyona yükseldi. 

Bentley, global satışlarını 3 bin 517’ye çıkarakak yüzde 10 arttırdı. Toplam satışların yüzde 42’sini ise markanın SUV modeli Bentayga oluşturdu. 

Otomotiv devi, finansal istikrarla elektrifikasyon planlarını kapsayan ‘Beyon100’ programına daha fazla katkı sağlamayı hedefliyor. Bu program, Crewe fabrikasına 3 milyar euroluk bir yatırımın yanı sıra 2026’dan başlayarak sadece 5 yıl içinde 5 yeni elektrikli modelinin piyasaya sürülmesini içeriyor.