Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BDU DİPLOMATLAR BİRLİĞİ’NDEN AĞRI DOĞUBAYAZIT’TA PROJE YÖNETİMİ EĞİTİMİ

BDU DİPLOMATLAR BİRLİĞİ VE

BDU DİPLOMATLAR BİRLİĞİ VE DOĞUBAYAZIT BELEDİYESİ TARAFINDAN ORTAKLAŞA DÜZENLENEN AVRUPA BİRLİĞİ HİBE PROJELERİ EĞİTİM BAŞARIYLA TAMAMLANDI

KATILIMCILARDAN 300 KİŞİ SERTFİKA ALMAYA HAK KAZANDI

Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasında imzalanan, IPA III Mali İşbirliği Çerçeve Sözleşmesi ile Türkiye, 2021-2027 Döneminde AB’den projelere hibe destekleri almaya başlayacak. Bu kapsamda Doğubayazıt Belediyesi ile BDU Diplomatlar Birliği IPA III Çerçevesinde, “Avrupa Birliği Hibeleri ve Proje Döngüsü Yönetimi” konulu bir seminer düzenledi.

4-5-6 Mayıs tarihleri arasında, üç gün süren eğitim semineri, Ağrı Doğubayazıt Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Seminer sonrasında katılımcılara “Katılım Sertifikası” verildi.

Seminerin açılışını Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar yaptı. Acar şunları söyledi: “Amacımız ilçemizin kalkınması için elimizden gelen bütün gayreti göstermek. Gerçekleştirdiğimiz projelerin yanı sıra, sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte üreteceğimiz Avrupa Birliği hibe destekli projelerle, ilçemizde eksikliğini hissettiğimiz sosyal işleri de gerçekleştirmeye çalışacağız. Doğubayazıt’ta proje yönetimi eğitimi ilk kez düzenleniyor. Öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz, esnaflarımız, belediye çalışanlarımız bu semineri heyecanla bekliyordu. Bunu gerçekleştirmiş olmaktan dolayı mutluyum. Biz belediye olarak, halkımıza hizmet etmek için varız. Kırsal kalkınmanın güçlendirilmesi, ”

AB Hibeleri ve Proje Döngüsü eğitimini verecek olan, AB uzmanı ve BDU Uluslararası Diplomatlar Birliği Başkanı Musa Karademir ise Doğubayazıt’ta düzenlenecek sertifikalı eğitim programı için şöyle dedi: “Avrupa Birliği hibe programları ve diğer uluslararası hibe ve destekler için “Proje Döngüsü Yönetimi” metodunu üç gün boyunca anlattım. Katılımcıların ilgisi çok büyüktü. Özellikle lise öğrencileri ve öğretmenlerinin öğrenme hevesi beni çok etkiledi.

Son gün yaptığımız proje atölye çalışmasında, farklı proje fikirleri ortaya çıktı. İlerleyen zaman içinde, yeni fasıllar açıldıkça, bu projeleri yazma ve uygulama imkanı bulacağız.

Proje yönetimi eğitimi konusunda Doğubayazıt Belediye Başkanı Sayın Yıldız Acar’dan davet gelince memnuniyetle kabul ettim. Ben Anadolu’nun pek çok il ve ilçesinde, yerel yönetimlerde, üniversitelerde, sivil toplum kuruluşlarında, sanayi ve ticaret odalarında onlarca eğitim verdim. Bu bilgi ve deneyimlerimi Doğubayazıt halkıyla paylaşmaktan onur duydum. Daveti için Sayın Başkan Yıldız Acar’a tekrar teşekkür ediyorum.”  

Doğubayazıt Belediyesi ile BDU Diplomatlar Birliği’nin ortaklaşa düzenlediği seminer, 6 Mayıs’ta Belediye Başkanı Yıldız Acar’ın katılımıyla gerçekleşen sertifika dağıtım töreni ile sona erdi.