Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Asgari ücrette4 farklı senaryo!

 Asgari ücret için gözler

 Asgari ücret için gözler 5 Haziran’a çevrildi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 5 Haziran’da mayıs ayı enflasyonunu açıklayacak bu rakama göre asgari ücrete yapılacak zam oranı da netleşmeye başlayacak. Peki asgari ücrete ne kadar artış olacak?

Asgari ücrette gözler 5 Haziran’da. TÜİK enflasyon verilerini açıklayacak. Buna göre de asgari ücret tutarı netleşmeye başlayacak. Peki asgari ücrette hangi parametreler etkili olacak, temmuz ayı için olası zam senaryoları neler?

Konuyla ilgili tüm merak edilenleri Ekonomist Muhammet Bayram, CNN Türk’te açıkladı. Bayram konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Bu dönem içerisinde enflasyon düşmeye başlayacak. Geçtiğimiz dönemlerde Türkiye Cumhuriyeti tarihinde en fazla artışlar yapıldı. TÜRK-İŞ ve TİSK taleple masaya gelecek. Burada geçtiğimiz dönemde TÜRK İŞ Başkanı açlık sınırının altında olmaz demişti, 9 bin liranın altını kabul etmiyoruz diyerek masadan kalkmıştı. Burada talepler önemli. 8507 TL olarak asgari ücret belirlenmişti.

Daha sonra Çalışma Bakanlığı ilk defa kamuoyu araştırması yaptı. Hem işveren hem işçi tarafı hem de halk tarafında ne kadar asgari ücret beklentisi var ölçüldü. 7500 lira olarak ölçüldü. Ona rağmen 8507 TL yapıldı.

TÜRK-İŞ’in araştırması var her ay enflasyona göre belirlenen açlık ve yoksulluk sınırı. Mayıs ayı enflasyonuna göre açlık sınırı 10 bin 362 TL, yoksulluk sınırı 33 bin TL ve bekar bir kişinin yaşamı 13 bin TL. Biz yine asgari ücretin açlık sınırının üzerinde olmasını bekliyoruz.

BAKAN BİLGİN’İN 500 DOLAR AÇIKLAMASI HAKKINDA

Bakan Bilgin 500 dolardan aşağı olmayacak dedi. Ama burada TİSK ve işveren tarafının talepleri alınacak. 500 dolar şu andaki kura göre 10 bin TL seviyesinde. Önümüzdeki günlerde kurun artmasıyla beraber bu tutar artacaktır. Bizim burada asıl parametremiz 500 dolar ve 6 aylık enflasyon.

Beklentiye göre yüzde 20-25 arası enflasyon çıkacak. En büyük referans değerimiz geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı kamu işçisine zam. Yüzde 45’lik artış oldu. Refah payı da eklenirse asgari ücrete yüzde 45 artış olmasını bekliyoruz.