Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Altındaki yükseliş devam edecek mi? Gözler seçimden sonrasında…

FED’in faiz artış döngüsünü

FED’in faiz artış döngüsünü bitirerek bu sene sonunda indirim yapacağına ilişkin fiyatlamalarında geri çekilmesinin ardından altın yaşadığı düşüşün peşinden yeni hafta yatay giriş yaptı. Peki seçimden sonra altın düşecek mi, çıkacak mı? 9 Mayıs 2023 gram altın kaç TL? İşte ayrıntılar…

Altındaki yükseliş devam edecek mi? Gözler seçimden sonrasında... - Resim: 1

Altın, cuma günü ABD işgücü piyasasının öngörülenden daha güçlü olduğuna ilişkin işaretlerle yatırımcıların FED’in bu sene sonlarında faizleri indireceğine ilişkin fiyatlamaları geri çekmesi işe düşüşü ardından yatay hareket etti.

Altındaki yükseliş devam edecek mi? Gözler seçimden sonrasında... - Resim: 2

Spot altın ons başına 2.025 dolar civarından işlem görüyor. Cuma günü açıklanan güçlü istihdam verileri ABD’de resesyon korkularını hafifletirken, yatırımcıların FED’in faizleri daha uzun süre yüksek tutması ve potansiyel olarak Haziran’da art arda 11. artış için kapıyı açık tutması olasılığını fiyatlamasıyla tahvil getirileri yükseldi.

Altındaki yükseliş devam edecek mi? Gözler seçimden sonrasında... - Resim: 3

ALTIN REKOR KIRDI
Yatırımcılar bu hafta çekirdek tüketici fiyat endeksi rakamlarını yakından takip edecek. Spot altın geçtiğimiz hafta FED’in 25 baz puanlık artışı sonrası FED’in mevcut sıkılaşma döngüsünü sonlandıracağına dair beklentilerle rekor seviyelere yaklaşmış gram altın ise 1400 TL seviyesini görerek rekor kırmıştı.